TORPİLİN BÖYLESİ GÖRÜLMEDİ...

Sayıştay Başkanı Recai Akyel’in kardeşi Yusuf Akyel, önce belediyeye açıktan sokularak memur yapıldı. 2 yıl önce de sınavsız TRT’ye atandı.

07 Temmuz 2014 Pazartesi 12:20
TORPİLİN BÖYLESİ GÖRÜLMEDİ...

 Önce özel kalem oldu sonra TRT’ye atandı! TRT’yi denetlemekle görevli Recai Akyel’in kardeşinin  bürokrasideki önlenemez başarısı Meclis’e de taşındı.

TRT’yi denetleyen kurum olan Sayıştay’ın Başkanı Recai Akyel’in kardeşi Yusuf Akyel’in TRT’ye nasıl alındığı soru önergesiyle anlaşıldı. Sözcü gazetesinin haberine göre; kardeş Akyel, önce memuriyet hakkını alması için özel kalem alarak atandı, sonra TRT’ye ‘transfer’ edildi.

ETİK Mİ?: CHP’li Turgut Dibek, 2012’de TRT’ye ‘araştırmacı’ kadrosunda alınan kardeş Akyel’le ilgili önerge verdi. Dibek, “Akyel, hangi niteliğinden dolayı TRT’ye alındı?” diye sordu. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, önergeye şu cevabı verdi: “TRT’de, tüm atamalar, kariyer ve liyakat ilkeleri gözetilerek yapılmakta.”

 DEVLETE GİRME FORMÜLÜ: Arınç, Akyel’in TRT Spor Kanal Koordinatörlüğü’ne girdiğini kaydetti. Akyel’in önceki görevi Kırşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü. Bu formül, memuriyet hakkı elde etmek için kullanılıyor. Açıktan atama ile özel kaleme alınan kişi, artından istediği kuruma atanıyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 07.07.2014 12:21
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol