TERÖR ÖRGÜTÜ PKK'NIN KANLI SEÇİM PLANI...

Terör örgütü PKK, sözde "eylemsizlik" sürecine son vererek şiddeti tırmandırmak ve ülkede "kaos" ortamı oluşturmak suretiyle Haziran 2011'deki genel seçimlerde siyasi uzantısı oluşumlara oy kazandırmayı hedefliyor.

27 Şubat 2011 Pazar 14:44
TERÖR ÖRGÜTÜ PKK'NIN KANLI SEÇİM PLANI...

Terör örgütünden kaçmayı başaran örgüt mensuplarının ifadelerine göre Kandil yönetimi, normal şartlarda kış üstlenmesinde olması gereken örgüt kadrolarını Irak'ın kuzeyindeki örgüt kamplarında 50'şer kişilik gruplar halinde "eğitim" adı altında sahaya sürerek, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hava operasyonları için açık hedef haline getirmeyi planlıyor.

Provokasyonlar peşinde koşan ve sözde eylemsizlik sürecini sona erdirmek için bahaneler arayan PKK yönetiminin, son dönemde yaşanan sürece paralel olarak uzunca bir süredir sınır ötesine yönelik hiçbir operasyon düzenlemeyen, sadece keşif faaliyetleri yürüten Türk Silahlı Kuvvetleri'ni açık hedef haline getirdiği örgüt kadrolarına yönelik operasyon yapmaya provoke ettiği öğrenildi. Örgüt kadrolarının cesetleri üzerinden "siyasi rant" ve "oy avcılığı" yapmayı hedefleyen PKK üst yönetiminin, gözden çıkardığı veya yeni katılan kadroları riskli bölgelere göndererek, ölümleri için uygun ortam hazırladığı iddia ediliyor.

Öte yandan, PKK yönetiminin geçmiş yıllarda örgüt tarafından "infaz" edilen kadroların kimliklerini açıklayarak, "çatışmada öldü" denilmek suretiyle örgüt içi infazları güvenlik güçlerinin üzerine atmaya çalıştığı belirtildi. Sınır ötesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'ni provoke etmeye çalışan PKK üst yönetiminin, ülke içerisinde de Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri başta olmak üzere Kürt kökenli vatandaşların yoğun olduğu bölgelerde sokak eylemlerini tırmandırarak, güvenlik güçleri ile halkı karşı karşıya getirmeyi tasarladığı, toplumda "Alevi-Sünni" çatışması yaratmak için de cemevlerine yönelik provokatif bombalı ve molotoflu saldırı planları içinde olduğu bildiriliyor.

Terör örgütü üst yönetiminin "siyasi rant" ve "oy avcılığı" için yürüttüğü şiddeti tırmandırma ve kaos politikasından rahatsızlık duyan Kürt aydın ve siyasetçilerin ise 'şiddet yoluyla sorunların çözülemeyeceğinin ortaya çıktığını, seçim öncesinde yaşanacak şiddet ve kaos ortamından en büyük zararı Kürtlerin göreceğini' belirterek, sözde eylemsizlik sürecinin devamı yönünde örgüte yoğun telkinlerde bulunduğu kaydediliyor. Çocukları örgütte olan ailelerin ise örgüt yönetimine başvurarak, evlatlarının eve dönmelerine izin verilmesini talep ettikleri belirtiliyor.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol