TBMM Lokantasına Enflasyon Uğramamış!

TBMM'deki lokantada 26 Ocak 2022 tarihine ait hesap fişi ortaya çıktı. Adisyondaki fiyatlar "TBMM'ye enflasyon uğramamış" yorumlarına neden oldu.

08 Şubat 2022 Salı 16:23
TBMM Lokantasına Enflasyon Uğramamış!

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "faiz sebep, enflasyon sonuç" ekonomi modeli yurttaşlara enflasyon olarak döndü. 

Eylül ayında başlayan faiz indirimleriyle birlikte 2021 yılının son ayları döviz kurlarında yükseliş ve dalgalanma ile enflasyonda durdurulamayan artış ile sona erdi. 

ENFLASYON ZİRVEDE

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre tüketici fiyatları endeksi (TÜFE) ocak ayında yüzde 11,10 arttı. Böylelikle yıllık enflasyon yüzde 48,69’u buldu. Veriler enflasyonda 19 yıllık zirvenin yenilendiğini gösterdi.

Bağımsız akademisyenlerden oluşan ENAG, yaptığı açıklamada ocak ayı enflasyonunu yüzde 15,52, yıllık enflasyonu ise yüzde 114.87 olarak tespit ettiklerini duyurmuştu. TÜİK'in enflasyon hesaplamasında baz alınan ürün sepeti ve ağırlıklarını güncellediğini duyurması üzerine ENAG, yeni enflasyon sepetine göre hesapladıkları enflasyon oranını açıkladı. Son hesaplamara göre ise, Ocak ayı enflasyon oranı %15.79, son 12 ayın enflasyon oranı ise %115.17 oldu.

Yurttaşların ekonomik sorunları katlanırken maaşlara yapılan zamlar hesaplara yatmadan eridi. Elektrik ve doğalgaz faturaları ise maaş artışlarının aksine katlandı.

TBMM LOKANTASININ FİYATLARI ORTAYA ÇIKTI 

Yurttaşların ekonomik sıkıntıları sürerken yüksek maaşları nedeniyle sık sık gündem olan milletvekillerinin yemek yediği Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) lokantasının fiyatları da bir kez daha tartışılmaya başlandı. 

Dışarıda porsiyonu 50-60 lira arasında değişen et ürünlerinin Meclis'te düşük fiyata satılması eleştirileri de beraberinde getirdi.

ADANA KEBAP PORSİYON 18 LİRA

Tartışmalar devam ederken Meclis lokantasının fiyat listesi de çok geçmeden ortaya çıktı. Buna göre TBMM Eğitim ve Sosyal Tesisi'nde Adana kebap 18 TL'den, büyük ayran ise 2,5 TL'den satışa çıkarıldı. 2 porsiyon ciğer şiş ızgaranın 46 TL olduğu Meclis lokantasında 12 bardak çayın toplamda 18 TL'den satılması da dikkat çekti.

FIRIN SÜTLAÇ 4 LİRA

Meclis lokantasında yemeklerin yanı sıra tatlılarda da ciddi bir ucuzluk olduğu görüldü. Dışarıda kasesi en az 15-20 TL'den satışa sunulan fırın sütlacın tanesine 4 TL fiyat biçildi. Kutu içeceklerin de yarı fiyatına satıldığı Meclis lokantasında, dışarıda hayli pahalı olduğu bilinen kuzu şişe de 22 TL fiyat biçildi.

TOPLAM HESAP GERÇEĞİ GÖZLER ÖNÜNE SERDİ 
Meclis lokantasında kesildiği belirtilen fişteki toplam fiyat da çekti. Buna göre yemek masasını donatan bir milletvekili, tüm bu masraflar için 255 TL ödemiş oldu.

MİLLETVEKİLİ MAAŞLARI 
2022 Ocak ayı ile birlikte yeni zam oranlarının da eklenmesi ile yeni milletvekili maaşlarının yaklaşık olarak 28.600 TL olmuştu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 08.02.2022 16:33
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol