TBMM'de Yumruklar Havada Uçuştu, Ortalık Karıştı!

Süleyman Soylu'nun, firari Sezgin Baran Korkmaz'ın uçağına binerken çekilen fotoğrafının CHP'li Erkan Aydın tarafından kürsünde gösterilmesi üzerine TBMM'de gerilim yaşandı.

08 Aralık 2021 Çarşamba 14:14
TBMM'de Yumruklar Havada Uçuştu, Ortalık Karıştı!

TBMM'de 2022 yılı bütçe görüşmeleri sürüyor. 

İçişleri Bakanlığı'nın bütçe görüşmeleri sırasında yaşanan gerilim ise Ankara gündemine damga vurdu.

CHP Bursa milletvekili Erkan Aydın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun uluslararası kara para aklama suçlamasıyla aranan firari Sezgin Baran Korkmaz'ın uçağına binerken çekilen fotoğrafını TBMM kürsüsünde konuşma yaptığı sırada gösterdi. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın’a "Sahtekarsın" dedi. Bunun üzerine CHP'li Aydın "Aynen iade ediyorum" karşılığını verdi.

Öte yandan Süleyman Soylu'nun CHP'li vekilleri "Hesap vereceksiniz" ifadeleriyle tehdit ettiği görüldü.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da Süleyman Soylu ile aralarında sözlü tartışma çıktı. Kavga sırasında AKP'li vekiller CHP'li Özgür Özel'in üzerine yürüdü.

TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç oturuma ara verdi. Verilen arada da tartışma sürdü. 

AKP'den istifa ederek DEVA Partisi’ne katılan İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu partisi adına bütçede konuştu. İktidarın uygulamalarını eleştiren Yeneroğlu’nun sözleri iktidar partisi milletvekilleri tarafından sık sık “Yazık, yazık”, “Kimin oylarıyla seçildin” ifadeleriyle kesildi.

YENEROĞLU’NDAN AKP SIRALARINA: SİZİN ADINIZA BEN KAHROLUYORUM
DEVA Partisi adına bütçe teklifine ilişkin kürsüye çıkan İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, bütçeyi görüşmeye gerek kalmadığını belirterek, “Çünkü iktidarın hukuksuzlukları ve hesapsızlıkları sebebiyle bütçe daha Genel Kurul'da görüşmeler başlamadan kadük oldu” dedi.

Yeneroğlu’nun, “Bizde iktidar, yargıyı bizzat kendisine bağlamıştır. Herkesi tehdit eden, baskıcı, otoriter bir anlayışla kişilerin ceza yaptırımları aracılığıyla ezildiği, kurumların itibarsızlaştırıldığı, yargı kararlarının uygulanmadığı bir dönemden geçiyoruz” şeklindeki sözleri, AKP sıralarında tepkiyle karşılandı.

Yeneroğlu’nun konuşmasına devam ettiği sırada AKP Sivas Milletvekili Semiha Ekinci, “Kimin oylarıyla oradasın, kimin oylarıyla?” diyerek, Yeneroğlu’nun konuşmasını böldü. Yaşanan tartışma sırasında Yeneroğlu'nun, “Arkadaşlar, sizin adınıza ben de kahroluyorum, tüm samimiyetimle belirtiyorum” demesi dikkat çekti.

AKP SIRALARINDAN TEPKİ: BİZE BAKMA, ORAYA BAK
Yeneroğlu’nun konuşması devam ederken Meclis Genel Kurulu’ndaki tansiyon yükseldi. Bu kez AKP Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, “Kendi adına konuş, bizim adımıza konuşamazsın, kendi adına konuş” ifadelerini kullandı.

 
Yeneroğlu’nun Yahya Efendi’nin Kanuni Sultan Süleyman’a yazdığı mektubu okuduğu sırada AKP Milletvekili Semiha Ekinci, “Milletvekilliği seçimine giderken aklın neredeydi senin?” diye sordu. Bu sözler üzerine Yeneroğlu Ekinci’ye “Şu anda verdiğimiz mücadele haysiyet mücadelesidir” cümleleriyle yanıt verdi.

'GÜÇ SARHOŞLUĞUNUN SONU GELDİ'
Yaşanan tartışmanın ardından Yeneroğlu sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

 Gerçekten kahredici bir durum. Adalet duygularını geçtim, merhamet duygularından da bu kadar kopulmamalıydı. Değerli milletvekilleri, ülkemizi her açıdan düştüğü bu derin kuyudan çıkarmak hepimizin görevidir. Yahya Efendi'nin Kanuni Sultan Süleyman'a yazdığı o meşhur yazısında dediği gibi "Bir yerde zulüm varsa/ Bir yerde zulüm yayılırsa/ Haksızlık şayi olursa/ Sonra, koyunları kurtlar değil, çobanlar yerse/ Bilenler de bunu söylemeyip susarsa... Fakirlerin, yoksulların, muhtaçların, kimsesizlerin feryadı göklere çıkarsa/ Bunu da taşlardan başka kimse işitmezse/ Herkes sadece 'ben, ben' derse/ Ve tüm bunları görüp işitenler 'Neme lazım be!' derse/ İşte o zaman devletin sonu gelir." ve bu sebepten dolayı bu mücadeleyi veriyorum.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 08.12.2021 14:42
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol