Tarihinde İlk Kez Kadın Başkan Seçti, İhya Oldu!

İzmir'in Karaburun Belediyesi’nin 119 yıllık tarihinde seçilen ilk kadın başkanı Avukat İlkay Girgin Erdoğan, görev süresinin yarı döneminde ilçeye sağladığı kazanımlarla öne çıkıyor.

22 Kasım 2021 Pazartesi 18:12
Tarihinde İlk Kez Kadın Başkan Seçti, İhya Oldu!

Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi üyeleri, Karaburun’u ziyaret ederek Başkan İlkay Girgin Erdoğan yönetimindeki belediye çalışmalarını ve çalışmaların ilçe ekonomisine katkısını yakından görme fırsatı buldu. 

EMD üyesi gazetecilere ev sahipliği yapan Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, ilçenin 119 yıllık tarihinde seçilen ilk kadın belediye başkanı olmanın gururunu yaşadığını belirterek, “Tüm yatırım ve hizmetlerimizi ‘yerelde kalkınma’ vizyonumuza uygun olarak projelendiriyoruz. İlk icraatlarımızdan biri Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’müzü kurmak oldu. İlçemizdeki tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi, insanımızın köyünde ve toprağında doyması, ekmeğinin büyütülmesi ilk önceliğimizdir.” dedi. 

Seçim öncesinde Karaburun halkına vaat ettiği yatırım ve hizmetler arasında; tamamlananlar ve yatırıma başlananların oranının yüzde 75’i bulduğunu kaydeden İlkay Girgin Erdoğan; Eğlenhoca Zeytinyağı Fabrikası’nın açılması ve Keçi Peyniri Mandırası’nın kapasitesini artırıcı yatırımların, ilçenin en önemli ürünleri olan keçi sütü, zeytin ve zeytinyağında üretim artışına da sebep olduğunu vurguladı. 

YÖRESEL ÜRÜNLER ONLINE SATIŞLA HERYERDE...

Keçi Peyniri Mandırası’nın Eğlenhoca, Karaburun ve Mordoğan’da bulunan satış noktalarındaki ürünlerine vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini anımsatan Erdoğan, süt işleme kapasitesini günlük 3 tondan 4 tona, peynir üretim kapasitesini ise 19 tondan 33 tona çıkardıklarını vurguladı.

Erdoğan,  "  Kısa bir zaman dilimi içinde hem sadece Karaburun'a özel zeytin ve zeytinyağımızı hem de eşsiz lezzetteki peynir ve süt ürünlerimizi online satış yoluyla tüm Türkiye'ye ulaştıracağız. Adı Karaburun ile özdeşleşen nergis ve hurma zeytinin markalaşması için İzmir Büyükşehir Belediyesi ile koordineli şekilde çalışıyoruz. Özellikle pandemi dönemi sağlıklı ve ucuz gıdaya erişimin ne kadar hayati önem taşıdığını hepimize gösterdi" dedi.

Ekonomi Muhabirleri Derneği'nden Karaburun'a çıkarma

"ÜRETİCİMİZİ TÜCCARA MAHKUM ETMİYORUZ"

Türkiye’nin tarım politikasının da pandemi döneminden çıkarılan dersler ile sil baştan kurgulanması gerektiğini sözlerine ekleyen Erdoğan, “ Cebinizde paranız olmasına rağmen istediğiniz tarım ve hayvancılık ürününü satın alamayacağınız yepyeni bir döneme girdik. Üreticimizi toprağına, hayvanına, köyüne küstürmeden yerinde ekmeğini kazanacağı bir düzeni mutlaka kurgulamak zorundayız. İnsanımız yaşadığı yerde doymalı. Ailesini geçindirecek bir gelir seviyesine mutlaka ulaşmalı. Biz Karaburun Belediyesi olarak kısıtlı olanaklarımızı azami verimlilikte kullanarak, ilçemizin yerelde kalkınma hedefine katkı sunmaya, insanımızın aşını ve ekmeğini büyütmeye çalışıyoruz. İlçemiz ekonomisinde çok önemli bir payı olan keçi yetiştiriciliğini özendiriyor, destekliyor, üreticimizin sütünü piyasa fiyatının çok üzerinde alıyoruz. Üreticimiz tüccarın elinde oyuncak olmasın diye, ‘Tüccar ne veriyorsa biz daha fazlasını veriyoruz’ diyoruz. Üreticimiz mutlu biz mutlu. Ben ne yapıyorsam hizmet aşkıyla yapıyorum siyasi bir kaygım yok. Ben buralıyım ve ekibimle birlikte insanlarımızın mutlu, huzurlu olduğunu görmekle karşılığımızı alıyoruz" ifadelerini kullandı.

KARABURUN'DA İMAR KONUSUNDA OLDUKÇA HASSASIZ...

Turizm cenneti Çeşme ve Alaçatı'nın hemen yanıbaşında bulunmalarına, birbirinden güzel mavi bayraklı plajlara, koylara sahip olmalarına rağmen turizmde istenen noktada olmadıklarını, bunu aşmak için de özellikle yapılaşma konusunda hassasiyetle davrandıklarını kaydeden Erdoğan, " Karaburun'da imar konusunda titiz davranıyoruz ve dağınık bir yapılaşma olmasına müsaade etmemekte kararlıyız. Bugün Bodrum gibi öne çıkmış turizm bölgelerine baktığınızda özellikle tek tip yapılaşma dikkat çekiyor. Hem bu hem de deniz ulaşımı ile İzmir bağlantısı sayesinde turizm konusunda da hakettiğimiz noktaya geleceğimizi düşünüyoruz" dedi.

DEMİRCAN: MUTLULUK DUYUYORUZ...

Ev sahipliği için Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’a teşekkür eden EMD İzmir Şubesi Başkanı Murat Demircan da, yerel yönetimlerin tarım sektörünün gelişimine büyük etkisine dikkati çekerek, " Belediye bünyesinde bulunan Zeytin ve Zeytinyağı Tesisi ile Keçi Peyniri Mandırası’nda yapılan üretimleri görmekten mutluluk duyduk." dedşç

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 23.11.2021 09:17
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol