TANTAN'DAN KAYGI VERİCİ AÇIKLAMA!

Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, "İktidar kendi geleceğini ve geçmişini düşünmenin derdinde ama Türk halkı iki büyük tehdit ile karşı karşıya" dedi.

06 Eylül 2015 Pazar 03:16
TANTAN'DAN KAYGI VERİCİ AÇIKLAMA!
iktidar kendi geleceğini ve geçmişini korumak, kollamak bakımından MİT’i bir siyasi partinin teşkilatına dönüştürdüğünü belirten Tantan, “Türkiye’nin acil olarak istihbarat teşkilatları bakımından altyapılarıyla yeniden yapılanmaya ihtiyacı var” diye konuştu. Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, Orta Doğu’da Türkiye’nin kaybeden ülke konumuna geldiğini belirtti. “Özellikle bölgemizdeki çatışmalar ortamında devlet dışı aktörler olarak kabul edilen çeşitli adlar altındaki silahlı ve silahsız örgütlerin gerek rejim gerek harita değişikliği gerekse etnik-mezhepsel bölünmeler için farklı ülkelerin istihbarat yapılarınca kullanıldığını görüyoruz” diyen Tantan şöyle konuştu: “Bu istihbarat savaşlarında Türkiye’nin bugünkü altyapısıyla mücadele edebilme yeteneği kalmadı. PKK ve diğer silahlı ve silahsız örgütlerin Türkiye’deki faaliyetleri sürüyor. Sonuçta Türk siyaseti, PKK ile bir taraf ülkenin askeriymiş gibi masaya oturdu. Onun talepleri parlamentoda, hukuk zemininde yerine getiriliyor. Organize ve terör örgütü kapsamındaki bütün suçları da görmezden geliniyor, özgürleştiriliyor. Bir taraftan da yanı başımızdaki Suriye’de ve Irak’taki IŞİD adı altındaki örgütsel yapı, hem bölgeyi hem Türkiye’yi tehdit eder konuma geldi.”
Türkiye tehdit altında
Tantan, Türkiye’nin PKK’yı ve IŞİD’i kullanan emperyal güçlerin yarattığı ortamda sıkışmış bir durumda olduğunu kaydetti. “Türk halkı şu anda adeta iki tehditle karşı karşıya bırakılmış durumda” diyen Tantan şöyle devam etti: “Türkiye bugünkü istihbarat altyapısıyla kendi ülkesinin, halkının geleceğini ne kadar koruyabilir ve kollayabilir? Kolluk, güvenlik güçleri, istihbarat teşkilatları özellikle çözüm süreci adı altında siyasi iktidar tarafından kontrol altında tutuluyor. Siyasi iktidarın bu faaliyetlere karşı kolluk, güvenlik güçlerine operasyonel bir yetki vermemesi Türkiye’yi gelecekte içinden çıkılmaz bir kargaşanın içine sürükleyebilir. Türkiye kendini sıcak bir çatışmanın içinde bulabilir. Dağlıca’dan itibaren bakıldığında Aktütün, son zamanlarda Reyhanlı, Şırnak ve Cizre’de hemen her gün halkı rahatsız eden olaylar yaşıyoruz. Türk milletini tehdit operasyonlarıyla Türkiye karşı karşıya bırakılıyor. Maalesef iktidar ve muhalefet partileri buna karşı bir çözüm geliştiremiyor.”


Üç temel altyapı vurgusu...
Hukuk ve adalet zemininde olması gereken devletin üç temel altyapısının bulunmadığının altını çizen Yurt Partisi Genel Başkanı şu açıklamayı yaptı: “Bu üç temel altyapının olmamasından dolayı da Türkiye kaybediyor. Birinci temel altyapı hak ve özgürlükler, ikinci temel altyapı güvenlik, üçüncü temel altyapı adalet. Bu temel altyapılar bireylerin hem zihinsel, fiziki ve inanç gelişimini sağlayacak hem de insanların beşeri ve sosyal sermayesini geliştirecek. Mali ve ekonomik anlamda ise toplumun gücünü yükseltecek. Böylece içten ve dıştan Türkiye üzerindeki tehditleri ortadan kaldıracak. Altyapıların olmaması Türkiye’deki ortamı geriyor. İnsanları gayesiz kılıyor, korku ve panik içerisinde yaşamaya mahkum bırakıyor. Hak ve özgürlükler temel altyapısı vazgeçilmez bir şeydir. Ama bunların hukuk zemininde, adalet zemininde inşa edilebilmesi ve bir yaşam felsefesine dönüşülmesi bakımından da güvenlik altyapısı olmalıdır. Türkiye’ye yönelik tehditleri tespit edip ortadan kaldıracak istihbarat teşkilatlarıyla bu altyapıların yapılması gerekiyor.”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 06.09.2015 03:21
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
cemal büyükkahraman 2015-09-06 15:37:06

sayin tantan durum bu kadar vahim iktidar partisi karsiti partiler neden bir yerde toplanmiyorsunuz şimdi bu birlik olmazsa ne zaman olacak

Avatar
alper 2015-09-06 16:14:50

Sirf kötü haber uyuyan muhalefet
uyan artik koltuk sevdasini birak vatani kurtarin.