Tantan: Türkiye'ye Şehir Devletleri Kuracaklar...

Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, geçtiğimiz hafta Davos'ta ortaya konan yeni dünya düzenine göre, Türkiye'yi de içine alacak Orta Doğu coğrafyasında, ticarete dayalı yeni şehir devletlerinin oluşumunun an meselesi olduğunu söyledi.

29 Ocak 2019 Salı 22:36

Türkiye'de yerel seçimler yaklaşırken ve bölgesindeki sorunlar devam ederken; yeni dünya düzeninin işareti Davos'tan geldi.

Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, geçtiğimiz hafta Davos'ta ortaya konan yeni dünya düzenine göre, Türkiye'yi de içine alacak Orta Doğu coğrafyasında, ticarete dayalı yeni şehir devletlerinin oluşumunun an meselesi olduğunu söyledi. Sadettin Tantan, Davos'ta, küresel güçlerin çıkarları doğrultusunda gelecek ile ilgili kazançları açısından vizyonlarını ortaya koyduklarını belirtti. Sadettin Tantan, "3 buçuk milyar insanın açlık sınırında olduğunu, 2 milyar insanın direkt ya da online ticaretle uğraştığını tespit ettiklerini görüyoruz. Ticaretle ve özellikle de online ticaret ile uğraşılan yerlerde şehir devletleri  kurup, bu yerlerle çalışmak istediklerini görüyoruz. Bu dönemde Türkiye yok." dedi.

Türkiye'nin, bu paylaşımda hangi konumda olduğunu görmesi gerektiğini kaydeden Sadettin Tantan, şunları anlattı, "Doğal kaynaklar, yer altı, yer üstü zenginliklerini de buna katarsak, Türkiye'de ve etrafında şehir devletleri kurulabilir. Her şey, paylaşım üzerine. Malî, ekonomik, siyasî güç ve hukukî açıdan da küresel sermaye kendine uygun hukuk yapısı istiyor. Emperyalist devletler bunun için mücadele ediyor."

Türkiye'nin; malî ve ekonomik anlamda çökmüş ve varlıklarını satan bir noktada bu gelişmelere yakalandığına dikkat çeken Sadettin Tantan, "Türk halkı, yüksek faizle borçlandıran bir anlayışla karşı karşıya. Davos'taki açılım ile Orta Doğu'daki gelişmeleri okuduğumuzda, anlamlı bir tablo çıkıyor. Çad'daki altın rezervlerinin çıkartılmasında da, Katar ile Türk sermaye yapılarını görüyorsunuz. Katar, sermayenin olduğu her yerde var. Orta Doğu'da S. Arabistan, İsrail, Mısır, körfez ülkeleri bir bütün, Katar da oradaki örgütlere destek veriyor. O zaman, insanın kafası karışıyor. Davos'un önde gelenleri, nereleri sömürecekler ve kullanacaklar? Yeni dünya düzeninin de neresini sömürecekler? Bu coğrafyada Orta Doğu ve Türkiye de var. Türkiye, kaybeden ülke konumunda kalıyor." diye konuştu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 30.01.2019 00:09
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol