'TABLO ORTADA AHMET HOCA...'

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun reyting sıralamasını beğenmeyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “meydanlara inmeyin” tavsiyesinde bulunan danışman ve siyasetçilere tepki gösterdi.

14 Eylül 2015 Pazartesi 10:55
'TABLO ORTADA AHMET HOCA...'

 AK Parti’nin kogresinin ardından gözler 1 Kasım seçimlerine çevrilirken, şimdi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın meydanlara inip inmeyeceği konusu gündemin en önemli maddesi oldu. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun reyting sıralamasını beğenmeyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “meydanlara inmeyin” tavsiyesinde bulunan danışman ve siyasetçilere tepki gösterdi. Erdoğan, “Ahmet Hoca’nın bazı televizyon programlarında ilk 100’e bile giremediğini hatırlatarak, “Bununla olmaz, benim meydanlara inmem lazım” dediği ileri sürüldü. Taraf gazetesinin haberine göre; AK Parti’nin seçim stratejisinin ayrıntıları şöyle:



“BATIRDIN AHMET HOCA”
Kongreye katılan delegelerin tüm oylarını alarak AKP Genel Başkanlığı’nı yeniden seçilen Ahmet Davutoğlu, AKP siyasetinin belirlendiği Çukurambar semtinde büyük bir itibar kaybına uğradı. Özellikle MKYK üyelerinin tamamının Saray’a yakın isimlerden oluşması Davutoğlu’nun, özgül ağırlığının daha da tartışılmasına yol açtı. AKP kulislerinde ise, Davutoğlu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen sert diyaloğlar konuşuluyor. Bu diyalogların başında ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında geçtiği iddia edilen MKYK üyelerine ilişkin konuşma geliyor. AKP kaynaklarına göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na MKYK üyelerini kendisine yakın isimlerden belirlemek istemesine sert tepki gösterdi. Ve bu tepkiyi, Başbakan Davutoğlu ile yaptığı görüşmede de sert bir şekilde gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu görüşmede, Davutoğlu’na olan tepkisini, “İşi batırdın Ahmet Hoca. Beceremedin. Tablo ortada” gibi sözler sözlerle ortaya koyduğu öğrenildi.
 
Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AKP yönetiminin, meydanlara inme konusunda da karşı karşıya geldiği ortaya çıktı. Yine AKP yöneticilerinden edinilen bilgiye göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve bazı AKP’li yöneticiler, Cumhurbaşkanını meydanlardan çekmenin yolunu arıyor. Ancak doğrudan kimse, “Sayın Cumhurbaşkanım meydanlara inmeyin” talebinde bulunamıyor. Bu konudaki talepler, daha çok danışmanlar üzerinden ve anketçiler aracılığı ile iletiliyor. Kongre öncesinde de aynı konu yeniden açıldı. Bu kez Cumhurbaşkanı Erdoğan, danışmanlarına Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun reytinlerini göstererek, “Bakın bazı programları ilk 100’e bile girememiş. Bununla olmaz. Sadece Ahmet Hoca ile olmaz. Benim meydanlara inmeme gerekiyor” dediği, bildirildi. Bu sözler üzerine, bir daha kimse, “meydanlara inme” konusunu açmadı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 14.09.2015 11:14
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol