SURİYE'Yİ BOMBALAMAYA ALKIŞ!..

14 Nisan 2018 Cumartesi 15:37

ABD'nin bir süredir Suriye'ye yönelik askeri müdahle seçeneğini dile getirmesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü. Erdoğan görüşmelerin ardından yaptığı açıklamada "Son izlenimlerimize göre bölgede havanın yumuşaması gibi bir durum söz konusu” diyerek operasyon seçeneğini dile getirmedi.

Ancak Erdoğan'ın bu açıklamasındn saatler sonra ABD, İngiltere ve Fransa Suriye'ye yönelik hava saldırısı düzenledi. 

Dışişleri 'memnuniyet verici' buldu

ABD, Fransa ve İngiltere’nin Suriye’ye yönelik saldırısı hakkında Dışişleri Bakanlığı tarafında yapılan açıklamada "Rejim tarafından gerçekleştirildiği yönünde güçlü şüphe bulunan Duma saldırısı karşısında tüm insanlığın vicdanına tercüman olan bu operasyonu memnuniyetle karşılıyoruz." ifadelerine yer verildi.

Kalın: Cevapsız bırakılması düşünülemezdi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada "Suriye rejiminin cevapsız bırakılması düşünülemezdi. Bu menfur saldırının sorumluları hesap vermelidir. Uluslararası toplumu, gelecekte yaşanabilecek kimyasal saldırıların engellenmesi konusunda birlik olmaya çağırıyoruz" dedi.

AKP'li Ünal: Bize operasyondan önce bilgi verildi

Suriye’ye yönelik hava saldırısına ilişkin katıldığı bir televizyon programında açıklama yapan AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, ‘Bize operasyondan önce bilgi verildi’ dedi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol