SÜNNET PARALARINI ADAYLARA GÖNDERECEK

İngiltere'de yaşayan eski AKP milletvekili Dr. Turhan Çömez, Londra'daki özel bir klinikte yaptığı sünnet operasyonlarından kazandığı paranın bir kısmını cumhurbaşkanlığı için yarışan adaylara göndereceğini söyledi.

19 Temmuz 2014 Cumartesi 15:59
SÜNNET PARALARINI ADAYLARA GÖNDERECEK

 6 yıldır İngiltere'de yaşayan Dr. Turhan Çömez, Londra'da Türklerin yoğun olarak yaşadığı Haringey ilçesindeki özel bir klinikte sünnet operasyonları yapmaya başladı. Ortalama bir sünnetten 300 Sterlin ( yaklaşık 1000 TL ) ücret alan Genel Cerrahi Uzmanı Çömez, maddi durumu yeterli olmayan hastalardan ücret almıyor. DHA'ya bilgi veren Çömez, haftanın belirli günlerinde bu klinikte hasta kabul ettiğini ve sünnet operasyonları gerçekleştirdiğini, bu konuda ilçedeki Türk nüfustan yoğun talep ve rica olduğu için böyle bir hizmete başladığını belirterek  "Sünnetlerden kazandığım paranın bir kısmını Türkiye' ye göndereceğim önümüzdeki günlerde. Cumhurbaşkanlığı için yarışan adayların banka hesaplarına transfer edeceğim. Umarım Türk siyaseti, alın teri, emek, ahlak ve dürüstlükten biraz olsun nasibini alır" diye konuştu.

 
"SÜNNETÇİ OLDU" HABERİNE TEPKİ GÖSTERDİ
Çömez'in part time çalıştığı Quality Life Medical Center kliniği Londra'da Türkçe yayınlanan yerel bir gazeteye, Çömez'in hekim önlüğü ile fotoğrafı bulunan bir ilan yayınladı. "Sünnet Bizim İşimiz" yazılı ilanda 'Dr. Çömez'in sünnet kayıtlarına başladığı" yazıyor. Çömez, söz konusu haberle ilgili kimse ile temasının olmadığını ve kimsenin kendisinden bilgi almadığını vurgulayarak "Bu tam anlamıyla bir ALO FATİH haberidir. Bilgiye ve araştırmaya dayalı değil, önyargıya ve talimata dayalı bir haberdir" diye konuştu.
 
Londra'da Türklerin yoğun olarak yaşadığı Haringey ilçesinde özel bir klinikte haftanın belirli günlerinde hasta kabul eden ve sünnet operasyonları yapan Çömez çıkan haberin ardından çok sayıda telefon aldığını, hastalarını getirmek ve ameliyat olmak isteyen bir çok kişinin kendisiyle temasa geçtiğini söyledi.
 
"6 YILDIR BURADA YAŞIYORUM"
Çömez şunları söyledi: "Bildiğiniz gibi 6 yıldır burada yaşıyorum. Dilini ve kültürünü hiç bilmediğim ve belki de dünyanın en zor ülkelerinden birine geldim, pek çok sınavları başarı ile geçtim ve buradan yeniden diploma alarak hekimlik yapmaya başladım. Bununla da gurur duyuyorum. Türkiye'nin ve özellikle de siyasetin gurur mu yoksa utanç mI duyması gerektiğine lütfen siz karar verin."
 
İngilizlerin bunu bir başarı öyküsü olarak değerlendirdiklerini ve çalıştığı üniversitenin yaşadıklarını herkese örnek gösterdiğini dile getiren Çömez, "Bundan önce yaptığım çalışmalar ve tecrübeler nedeni ile Birleşik Krallık Uluslararası Travma Komitesine seçildim. Bunların hepsini samimi bir hizmet aşkı ile yaptım ve yapmaya devam edeceğim" dedi.
 
"HALKIMIZ SÜNNETİ ÖNEMSER"
Klinikte yapmaya başladığı sünnet operasyonları ile ilgili olarak Çömez "Türk ve Müslüman yavrularımıza hizmet etmekten gurur duyuyorum elbette. Takdir edersiniz ki, halkımız sünneti çok önemser bunu da bir Müslüman hekimin yapmasını ister, bu konuda çok yoğun talep ve rica oldu. Ben de memnuniyetle kabul ettim ve herkese yardımcı olmaya çalıştım" dedi.
 
"BENİM KOLUMDA 700 BİN LİRALIK SAAT OLMADI"
Çömez şunları söyledi: "Benim kolumda 700 bin liralık saat olmadı ve olmayacak, ama benim kolumda insan hayatını kurtaran bir altın bilezik var ve dünyanın her yerinde hayat kurtarıyor. Ben siyasette, kula kulluğu değil, Yaradan'a kul olmayı ve onun kullarına hizmet etmeyi tercih ettim, bundan da hiç pişman olmadım. Rüşveti ve iş takipçiliğini değil, çalışkanlığı ve millet hizmetkar olmayı tercih ettim. Bunun bedelini ödedim, onurla da ödemeye devam ederim"
 
"İKİ KEZ ERDOĞAN'IN AMELİYATINA GİRDİM"
Yıllar önce Başbakan Erdoğan'ın iki kez ameliyatına girdiğini ve pek çok kere tedavisini gerçekleştirdiğini söyleyen Çömez, "Bugün Türk ve Müslüman yavrulara burada verdiğim hizmetin benim gözümde bundan hiç bir farkı yok" diyerek "Ülkesini, milletini seven her zaman ona hizmet edecek bir yol bulur, ben onu tercih ettim. Kendini seven ise, güç ve erk sahibi olsa dahi ihanet içinde olur, bunların örnekleri de her gün gözümüzün önünde yaşanıyor. Alın teri, emek, bilgi ve çalışkanlık kadim değerlerdir, bugün örselense de takdir edilecek günler elbette olacaktır" şeklinde konuştu.
 
2008 yılından bu yana İngiltere'de yaşayan eski AKP Milletvekili Dr. Turhan Çömez, burada bir dil okuluna gittikten sonra oturma izni aldı. İngiltere'de tıp diplomasının kabul edilmesinin ardından doktorluk mesleğini yapmaya başlayan Çömez, İngiltere'nin Basildon kentindeki Basildon Üniversitesi Hastanesi'nde genel cerrahi uzmanı olarak çalışıyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 19.07.2014 16:01
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol