SÜMEYYE KÜÇÜK DÜŞÜRÜLMÜŞ!

Başbakan Erdoğan ve kızı Sümeyye’nin, ‘’Küçük düşürülerek, kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu’’ gerekçesiyle, Ulusal Kanal’a para cezası verildi.

29 Ağustos 2013 Perşembe 10:17
SÜMEYYE KÜÇÜK DÜŞÜRÜLMÜŞ!

 RTÜK, iki ayrı programda, Başbakan Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan’ın ‘’Küçük düşürülerek, kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu’’ gerekçesiyle, Ulusal Kanal’a, 11 bin 886 lira para cezası verdi.

Gazeteport’un edindiği bilgiye göre RTÜK toplantısında Uusal Kanal’da  17 Haziran 2013 günü yayınlanan, Gezi Parkı olaylarına ilişkin program ele alındı. Programa konuk olan Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Çağdaş Cengiz, " Erdoğan bir diktatör gibi hareket ediyor. Çapsız bir adam. Sokak serserisine yakışır bir üslupla ifadeler kullanıyor’’ dedi.

21 Haziran’da ise Gezi olaylarına ilişkin vatandaşlarla röportajlar yapıldı. 13 yaşındaki bir çocuk, ‘’ Ben 13 yaşındayım ama Tayyip'in benim yaşım kadar beyni yok" dedi.  Bir başka vatandaş da ‘’Tayyip yıllarca, ‘Kızım başörtüsünden dolayı okuyamadı, üniversiteye gidemedi’ diye bir yalan söyledi.  Oysa ki 52 milyar maaş alan Sümeyye, üniversite sınavında barajı bile geçemeyecek düzeyde zekaya sahip" dedi. 

Bu yayını değerlendiren RTÜK üyeleri, Başbakan Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan hakkında kullanılan ifadelerin, eleştiri sınırları ötesinde, küçük düşürücü ve aşağılayıcı nitelikte olduğuna karar verdi. Ulusal Kanal’a, 11 bin 886 lira para cezası uygulandı. G. PORT/ÖZEL

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 29.08.2013 10:24
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol