SÜLEYMAN ŞAH YİNE YOLCU!

AKP Milletvekili ve Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, katıldığı programda Süleyman Şah Türbesi'nin taşınacağını söyledi.

07 Haziran 2018 Perşembe 15:09

AKP Milletvekili ve Başbakan Yardımcısı Fikri Işık Habertürk TV'nin konuğu oldu. Süleyman Şah Türbesi ile ilgili konuşan Işık, "Biliyorsunuz orası Türk toprağı. Şartlar oluştuğunda Süleyman Şah Türbesi taşınacaktır" ifadelerini kullandı. Son günlerde gündeme gelen bedelli askerlik ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Işık, "Seçimden sonra bunu yeni hükümete bırakmak, enine boyuna çalışması değerlendirildi. AK Parti olarak bizim duruşumuz bedelli askerlik konusunun yeni hükümet tarafından ele alınması en doğrusu" diye konuştu.

Fikri Işık'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

MÜNBİÇ KONUSU

ABD gibi bir küresel gücün, terör örgütünü kendisine partner seçmesi yanlıştı. ABD bunu fark etti aslında. Bu son Dışişleri Bakanları'nın görüşmesinde olumlu adımın atılacak olması hem ABD hem Türkiye adına önemli. ABD'nin DEAŞ'la mücadele ediyorum bahanesiyle YPG'yi silahlandırması kabul edilemezdi. Bu hep ifade edildi. Münbiç konusu özel bir konu. DEAŞ'ın oraya girdikten sonra başlayan süreç ve ABD'nin defalarca YPG'yi çıkaracağız diye söz verdiği konu. Yaptığım her görüşmede bizzat YPG'yi çıkaracağız dediler. Bu konuda söz verildi. Bu sözlerin tutulacağı olması iyi bir gelişme. Ümit ediyorum, ABD ve Türkiye'nin birlikte çalışması ve bölgenin istikrara kavuşması noktasında başlangıç olacak.

KANDİL OPERASYONU

Türkiye terörle mücadelede taarruz pozisyonuna geçti. Terörü kaynağında imha etme ve ortadan kaldırma stratejisi temel bir strateji oldu. Türkiye'nin 40 yıla kadar mücadele ettiği bu terör örgütüne operasyon yapma hakkı var. PKK hiçbir yeri kendisi için güvenli bölge göremeyecek. Operasyonun detaylarını arkadaşlar biliyor, bir şey söylememiz doğru değil. Türkiye terörü kaynağında imha etmekte kararlıdır. Kandil, terör örgütünün hareket ettiği nokta olmaktan çıkacaktır.

24 HAZİRAN SEÇİMLERİ

Birinci turda Cumhurbaşkanlığı seçimi bitecek. Halkın nabzı bu ama sandıklar açılmadan hiçbir şeyin garantisi yoktur. Her bir tercih bizim için çok önemli.

CUMHUR İTTİFAKI

Siyasette işi şansa bırakmamak önemlidir. İttifaklar önemli, her parti kendi oyunu sayacak. AK Parti olarak bizim seçmenimiz, AK Parti'ye oyunu bassın. Milletvekili dağılımı partilerin altına vurulan mühürle belirlenecek. Kimin altına mühür vurursanız oyunuz oraya sayılacak. Biz Cumhur İttifakını çok önemsiyoruz. Her bir seçmenimizin AK Parti'yi tercih etmesiyle güçlü temsil sağlanmasını istiyoruz. Cumhur İttifakının çoğunluğu alacağına inanıyorum. Seçimden sonra da vatandaş nabzını değerlendirip, projeleri hayata geçirmek istiyoruz. Gönül ittifakın devam etmesini ister. Ben ittifakın devam edeceğini, görüş ayrılıklarının rahatlıkla halledilebileceğine inanıyorum.

AF KONUSU

MHP bir parti, AK Parti ayrı bir parti. MHP bir teklif konuldu, AK Parti bizim gündemimizde yok dedi.

BEDELLİ ASKERLİK

Seçimden sonra bunu yeni hükümete bırakmak, enine boyuna çalışması değerlendirildi. AK Parti olarak bizim duruşumuz bedelli askerlik konusunun yeni hükümet tarafından ele alınması en doğrusu.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol