Su Kuyusuna Seçmen Yazdılar YSK 'Hak' Dedi!

İyi Parti İstanbul İl Teşkilatı’nın seçmen listelerinde yaptığı itirazların büyük bir çoğunluğu reddedildi. En fazla ret cevabı gelen ilçe ise Üsküdar oldu.

23 Ocak 2019 Çarşamba 00:57

İyi Parti İstanbul İl Teşkilatı, itiraz ettikleri seçmen sayısını açıkladı. Toplam 12 bin 362 itirazın 3 bin 217’si kabul edilirken, 8 bin 681 itiraz ise reddedildi. İtiraz yapılan ilçelerde Kağıthane başı çekerken, Üsküdar ikinci sırada ve Bağcılar ise üçüncü sırada yer aldı. Kağıthane ilçesinde yapılan 3 bin 342 itirazın sadece 297’si kabul edilirken, 3 bin 45 itiraz ise reddedildi.

Konu ile ilgili İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, bir basın açıklaması yaptı. Kavuncu, ilçelerdeki durumun seçimi etkileyecek boyutlarda olduğunun altını çizdi.

Kavuncu, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“31 Mart 2019 tarihindeki yerel seçimlerde oy kullanacak seçmen listeleri, parti teşkilat ve kurullarımız tarafından detaylı şekilde incelenmiş ve değerlendirilmiştir.

Bu incelemelerimiz sonucunda; 2018 Genel Seçimlerinden sonra, hızlı bir şekilde seçmen kütüklerinde sistemsel olarak seçmen kaydırıldığı gözlemlenmiştir.

Özellikle AKP'nin çok önem verdiği Üsküdar’daki durum çok çarpıcıdır. Dava arkadaşlarımızın titiz çalışmaları sonucunda sahada tüm adresler teker teker dolaşılarak, birçok olağan dışı durum tesbit edilmiştir. Örneğin bir adreste 50, 60 seçmen; metruk, kullanılmayan binalarda 30, 40 seçmen; su kuyusunda 20 seçmen; stadyumda 30 seçmen; 80 metrekarelik dairelerde 20 seçmen gibi aklın ve mantığın almayacağı durumlarla karşılaşılmıştır.

Sahadaki arkadaşlarımız bu isimleri hane halkına sorduğunda, hane halkı bu kişileri tanımadığını söylemiştir. Bu kişi ya da kişilere bunun suç olduğu tarafımızca söylendiğinde ilgili şahıslar bilgi vermekten kaçınmışlardır.

Seçmenlerin bugüne kadar hiç bulunmadıkları bölgelere seçmen olarak kaydırılması üzerine teşkilatlarımız, mevcut yasa dışı durumu belgeleriyle birlikte ilçe seçim kurullarına taşımış; ancak ilçe seçim kurulları bu haklı şikâyetlerin büyük bir kısmını hiçbir makul gerekçe göstermeden reddetmiştir. Öyle ki 3 bölgeden oluşan Üsküdar’da 2. Bölge YSK Başkanı, polis tutanak ve tespitlerine rağmen, dosyanın tamamına “Seçmenin oy kullanma hakkı vardır” diyerek ret kararı vermiştir.  Bu ret kararları tamamen keyfi ve mevzuat dışıdır. “

EN ÇOK ÜSKÜDAR’DA REDDEDİLDİ

“Sadece 2 BİN 832 itirazımızdan 2 BİN 34’ü reddedilen Üsküdar’da değil, örneğin Kağıthane’de 3 BİN 342 itirazımızdan 3 BİN 45’i reddedildi. Gaziosmanpaşa’da BİN 421 itirazımızdan 831’i, Bağcılar’da BİN 500 itirazımızdan BİN 112’si, Adalar’da 714 itirazımızdan 541’i, Pendik’te 288 itirazımızdan 244’ü, Çekmeköy’de 35 itirazımızın tamamı reddedilmiştir. 

Özetle; 17 ilçede yaptığımız toplam 12 BİN 362 itirazımızdan 8 BİN 681 tanesi reddedilmiş durumdadır.

Hatırlarsınız; geçtiğimiz günlerde Sayın Cumhurbaşkanı da “504 bin seçmenimiz ortada yok” diye şikâyet etmişti.

Ancak; Sayın Cumhurbaşkanı da merak buyurmasın.  Biz onun da şikayetine kulak verir ve onun da sesi oluruz.  İyi Parti olarak sadece kendi partimize oy veren değil, bütün seçmenlerimizin oy haklarına sahip çıkıyoruz.  Çünkü oy vatandaşın namusu, sahip çıkmak da bizlerin namusudur.

Sayın Cumhurbaşkanı’nın bu konudaki söylemini de ihbar kabul ederek Cumhuriyetin duyarlı savcılarını göreve çağırıyoruz.

-Hayalet bina…

-160 yaşını geçmiş mucize(!) seçmenler...

-Su kuyusu…

Nereden baksanız akıl dışı bir durum yaşıyoruz.

Akıl dışı…

Etik dışı…

Vicdan dışı…

Ve ne yazık ki hukuk dışı!

'TARAFSIZ BİR SEÇİM OLMASI ARZUSUNDAYIZ'

Bizler İyi Parti olarak, hukuk ve demokrasinin hâkim olduğu, adil ve tarafsız bir seçimin olması arzusundayız. Unutulmamalıdır ki, demokratik toplumlarda halkın iradesinin sandığa yansıdığı adil ve tarafsız seçimler, mevzuat hükümlerine tüm kesimlerin uymasıyla mümkündür. Yetkiyi ve iktidarı elinde bulunduranların ‘Sonuca ulaşmak için her yol mubahtır’ mantığıyla usulsüzlükleri ve hukuksuzluğu bir takım ayak oyunlarıyla meşru kılması kabul edilemez!

Demokrasi ve hukukun, hakkın ve adaletin bu şekilde tesis edilmesi mümkün değildir.

Ve unutulmamalıdır ki hukuk herkese lazımdır.

Bu yanlışların ve haksızlıkların ülkemizin dinamiklerine ciddi sıkıntılar vereceğini göz ardı etmeden, toplumun tüm kesimlerinin, öncelikle yasa uygulayıcıların, YSK’da görev alan hâkimlerin ve yetkili birimlerin kimi, neyi temsil ettiklerini unutmaması gerekmektedir. Meclis başkanının anayasayı hiçe sayarak, ısrarla istifa etmeden belediye başkanlığı adaylığını devam ettirdiği bir yerde görülmektedirki, kanun ve yönetmelikler açık olmasına rağmen itirazlarımız hiçbir gerekçe gösterilmeden red edilmektedir. Tüm devlete örnek olması gereken meclis başkanlığı, adeta kural tanımazlığa örnek olmaktadır. 

Sorunlardan kaçıp haksızlıklara kılıf hazırlamak değil, adaleti sağlayarak yarınlarımıza yön veren bir toplum yetiştirmek yegâne şiarımızdır.

Tespit ettiğimiz 12 BİN 362 seçmen kütüklerindeki kaydırma,  İstanbul’daki toplam seçmen sayısının binde biri kadardır. Ancak ilçelerdeki oran seçim sonuçlarını etkileyecek büyüklüktedir. Üsküdar’da bu rakamın %1’leri geçtiği görülürken, Adalar’da %6’ya ulaşmaktadır.

Seçim ve sandık güvenliği açısından ümitsizliğe kapılmayı gerektirecek bir durum ortada yoktur. Ortada akıl dışı, vicdan dışı, bir durum vardır. Tüm çabamız, seçmen iradesinin tam olarak sandığa adilce yansımasıdır ve bu uğurda mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. En büyük hata ve vebal sandığa gitmemek olacaktır. 

Bu noktada halkımızın tüm kesimlerini 31 Mart günü demokrasiye ve sandıklara sahip çıkmaya davet ediyoruz." 

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol