SÖZDE MİLLETİN VEKİLLERİ AMA...

Kıyak milletvekillerinin, eş, anne, baba ve bakmakla yükümlü oldukları bekâr çocuklarını da kapsıyor.

30 Nisan 2016 Cumartesi 00:33
SÖZDE MİLLETİN VEKİLLERİ AMA...

 1 milyon 760 bin 751 vatandaş hac kurasına katılırken milletvekilleri, onların eş, anne, baba ve bakmakla yükümlü oldukları bekârçocuklarına  özel tarifeli kontenjan ayrıldı.Milletvekilleri ile eş, anne, baba ve bakmakla yükümlü oldukları bekâr çocuklarından hacca gitmek isteyenlere belirlenen kontenjan dahilinde hac kayıt imkânı tanınacak.

Milletvekillerine TBMM İdare Amiri Orhan Karasayar konuyla ilgili bir yazı gönderdi. Diyanet İşleri Başkanlığı Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu’nun 2016 yılı haccına ilişkin yaptığı toplantıda alınan karar uyarınca Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde fiilen görev yapan milletvekilleriyle eş, anne, baba ve bakmakla yükümlü oldukları bekâr çocuklarından hacca gitmek isteyenlere belirlenen kontenjan dahilinde hac kayıt imkânı tanındığı belirtildi. Aynı zamanda bununla ilgili bir de milletvekillerinehac kayıtlarında konaklama ücretleri ve verilecek hizmetler yer aldığı büroşür gönderildi.Buna göre hacda milletvekillerine özel ücret  tarifesi de uygulanacak. Mekke’de Maabde otelinde ve Medine’de Holiday Villa’da kalacak olan milletvekilleri ve aileleri, tekkişilik oda için 9 bin 250 dolar, 2 kişilik oda için kişi başına 5 bin 700dolar, 3 kişilik oda için kişi başına 5 bin 100 dolar ödeyecek. Vekillerden 0-2 yaş atası bebekleri için 205 dolar,3-6 yaş çocukları için 2 bin 950 dolar,7-12 yaş çocuklar için 4 bin 475 dolar ücret alınacak.
Vatandaş sırada
Öte yandan bu yıl hacca gidecek hacı adayları için Türkiye’ye 59 bin 200 kişilik kontenjan ayrıldığı öğrenildi.Geçen ay 1 milyon 760 bin 751 vatandaş hac kurası çekti. Diğer yandan Suudi Arabistan’dan 40 bin ekhacı kontenjanı talep edildiği bildirildi. Vatandaşlar normal konaklama için 3 bin 750 dolar, müstakil konaklamaiçin 5 bin 250 dolar, otel için de 6bin 800 dolar ödüyor.  
MHP itiraz etti
Bu arada TBMM Meclisi Katip Üyesi MHP Sakarya Milletvekili Zihni Açba, Meclis Başkanı İsmail Kahraman’a milletvekellilerine hac kontenjanından vazgeçme teklifinde bulunduğunu ancak kabul edilmediğini söyledi. Açba şunları söyledi: “Divan toplantısında Meclis Başkanı her sene yapılan bu hac teklifini toplantıda dile getirdiğinde ben Meclis Başkanımıza bir teklif sunmuştum. Bize tanınan bu hac kontenjanından gelin bir dönemlik vazgeçelim. Bu kontenjanı vatandaşa tanınan kotaya ekleyelim. 50 ya da 100 vatandaşımız daha fazla gitsin. İsmail Kahraman,‘bu bir nasip meselesidir’ demişti. Ben de bu biraz nasibin ötesine geçiyor demiştim. Böyle bir tartışmamız olmuştu. Ama masrafları bildiğim kadarıyla Meclis karşılamıyor. Bu noktada Diyanet’in sadece kontenjan oluşturma gibi bir imkânı var ama masrafları Meclis karşılamıyor.”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 30.04.2016 13:47
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol