SÖZ VERİYORUM.. LANETLİYORUM.. İŞİNİZE GELİRSE!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kamuoyunda büyük tepki çeken Hrant Dink Davasındaki kararlara yönelik çok önemli açıklamalarda bulundu. Kentsel Dönüşüm ve 19 Mayıs Genelgesi de Başbakan'ın gündemindeydi...

20 Ocak 2012 Cuma 15:48
SÖZ VERİYORUM.. LANETLİYORUM.. İŞİNİZE GELİRSE!

 Hrant Dink davası kimsenin endişesi olmasın, Ankara'nın derin dehlizlerinde kaybolmaz, kaybolmaz. Hiçbir komplo gizli kalmaz, kalamaz. 

Altı farklı dilde aynı ezgiyle söylenen Sarı Gelin türküsünü Şişli'de sıkılan bir kurşun susturamaz. 
Temyiz aşamasında umuyorum ki yargı şüpheleri giderecek, kamu vicdanını aydınlatacak adımları atacaktır. 
Bize ne diyorlardı CHP, MHP, BDP koro halinde " Bunlar 12 Eylül müdahalesinden hesap soramazlar, aldatmaca, yalanların en büyüğü" diyorlardı. Peki ne oldu? 12 Eylül'de benim milletim yüzde 58 ile yolu açtı. Siz "Evet" dediniz, işte yargı da o müdahalenin şimdi hesabını soruyor. 
Ama bunların yüzü kızarmıyor, bunlarda yüz yok. 

Hakkari'de sokak ortasında patlatılan bomba nedeniyle adeta ihanetten 21 yaşında bir öğrenci yavrumuz hayatını kaybetti, 3 güvenlik görevlisi ve 24 sivil de yaralandı. Zeki Yeşil'in babasını telefonla aradım ve başsağlığı mesajını ilettim.
Bu saldırı terör örgütünün nasıl bir gözü dönmüşlük içinde olduğunu gösterir. Akşam işinden evine dönen insanlarına arasında bomba patlatan zihniyeti kınıyorum.
KENT DÖNÜŞÜMÜNDE VATANDAŞA ÜÇ TEKLİF
Üç teklif var.
1 - Ya bizim yapılmış hazır konutlardan birine geçme
2 - Ben burada oturmak istiyorum derse orada yapılmakta olan konutları alır. Yapılana kadar biz kiralarını veririz
3- Ben ikisini de istemiyorum diyorsa, parasını istiyorsa, o zaman da parasını veririz.
Başkan oradan bakma bana bu işi çözeceksin.
19 MAYIS GENELGESİ
19 Mayıs'la veya milli bayramlarla ilgili yönergeyi bizden önceki dönemlerde yapmışlar. Biz yönergenin aslına uygun şekilde uygulanması istiyoruz. Bunun farklı yerlere çekilmesine gerek yok. Vatan sevgisini sizden öğrenecek değiliz.
SAMSUN'DAKİ HATIRALAR
Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Bahçeli siz 19 Mayıs törenlerini bu kadar severdiniz de neden Samsun'daki hatıralara bugüne kadar el atmadınız?
Samsun'u devraldığımızda harabeydi. 
Şehitliklerimizi neden öyle metruk halde kendi kaderlerine terk ettiniz?
ONLAR İŞİN İSTİSMARINI YAPIYOR
Biz gideriz Moğolistan'da ta Türklerden kalma ilk yazılı anıtlara sahip çıkarız, biz gideriz Saraybosna'da atalarımızın mirasına sahip çıkarız, 81 vilayette tarihi eserleri bulur, tamir ederiz, Ankara'nın Hacı Bayram Velisi'ni biz hatırlarız. Samsun'da 19 Mayıs'ın hatırasına, Çanakkale'de şehitliklere biz sahip çıkarız ama onlar sadece işin edebiyatını, istismarını yaparlar.
Ankara'nın taşına bak, gözlerimin yaşına bak. Bunlar bu. Biz Gazi Kemal'in işaret ettiği muasır medeniyetler hedefine doğru koşuyoruz.
KILIÇDAROĞLU'NUN NE FARKI VAR?
Yurtdışında kendi ülkesini şikayet eden bir ana muhalefet partisi genel başkanı olabilir mi? Maalesef Türkiye'de bak. Brüksel'de diyor ki: Dünyada cari açıkta bir numaradayız. Hapisteki gazeteci sayımız Çin'den fazla diyor. Türkiye'deki ekonomik iyileşmenin abartıldığını söylüyor. Bunları Brüksel'de yabancıların önünde söylüyor. Türkiye ile ilgili cahilce açıklamalar yapan Rick Perry ile bizim ana muhalefet partisi genel başkanı arasında ne fark var. Biri Teksas'ta yaşıyor, biri Ankara'da. Biri Teksas'tan Ankara'ya Fransız, biri Ankara'dan Ankara'ya Fransız.

tncyhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol