'SON SÜRAT UÇURUMA GİDİYORUZ'

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, ülkenin yönetiminden ve yaşananlardan AKP'lilerin de rahatsız olduğunu ancak bunu kapalı ortamlarda dile getirdiklerini öne sürdü.

14 Şubat 2015 Cumartesi 23:26
'SON SÜRAT UÇURUMA GİDİYORUZ'

 Halk TV'de canlı yayın konuğu olan ve son gelişmeleri değerlendiren Asiltürk, hükümetin Türkiye'yi son sürat uçuruma sürüklediğini söyledi. Ülkede ötekileşme ve ayrışmanın zirve noktasına ulaştığını, kimsenin kimseye hoşgörüyle bakmadığını kaydeden Asiltürk, " AKP dediğim zaman bana kızıyorlar. Zaman zaman eskiden bizimle birlikte olup şimdi AK Parti çatısı altında siyaset yapan arkadaşlarla çeşitli ortamlarda biraraya geliyoruz. O zamanlarda soruyoruz siz tüm bunlardan hoşnut musunuz, rahatsız olmuyor musunuz? Verdikleri yanıt olmaz olur muyuz şeklinde. Peki o zaman uyarmıyor musunuz diyoruz uyardıklarını ancak tepe yönetimin onları dinlemediğini söylüyorlar" dedi.


KOALİSYON OLSAYDI BUNLAR YAŞANMAZDI...
Türkiye'de yaşananların tek parti iktidarından kaynaklandığını kaydeden Asiltürk, " Oysa ülkeye bir koalisyon hükümeti gerekiyor. Eğer bugün bir koalisyon hükümeti var olsaydı ne 17 aralık yolsuzlukları yaşanırdı, ne de bugünkü olaylar. Tek başına iktidar olunca yanlışınıza dur diyen çıkmıyor. Dilediğiniz herşeyi yapıyorsunuz. Bizim mecliste grubu bulunan AKP, CHP ve MHP'ye bir önerimiz var. Bu üç parti meclise girememiş ama güçlü sayılan partilerle ülkenin gidişatını oturup konuşmalı, istişare etmelidir. Aksi halde gidişat daha da kötü olabilir. Ayrıca seçim barajının mutlaka uygun bir orana çekilmesi gerekirdi. Bizdeki yüzde 10 barajı çok yüksek. Avrupa'ya bakın yüzde 10 oy oranı ile iktidar olan partiler var" şeklinde sözlerini tamamladı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 14.02.2015 23:36
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol