SON NOKTAYI KOYDU, İŞTE KARARI!

Adalet ve Kalkınma Partisi kurucusu, eski başbakan, eski dışişleri bakanı ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 7 Haziran genel seçimlerinde aday olup olmayacağı netlik kazandı.

10 Mart 2015 Salı 09:34
SON NOKTAYI KOYDU, İŞTE KARARI!

 Hürriyet gazetesi yazarı Taha Akyol’un haberine göre, Abdullah Gül, yakın çevresine, 7 Haziran’daki seçimlerde milletvekilliği için aday olmayacağını kesin bir dille ifade etti.

YAKIN ÇEVRESİNE SÖYLEDİ
11. Cumhurbaşkanı Gül 2015 seçimlerinde milletvekilliği için aday olmuyor. Gül’ün geçen hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasıyla kamuoyu gündemine giren milletvekili adaylığı konusunda yakın çevresine kesin bir dille “aday olmayacağım” dediği öğrenildi. Öncelikle, Gül’ün Çankaya’dan ayrıldıktan sonra milletvekili olmak gibi bir tasavvurunun olmadığı, adaylık tartışmalarının kendisinin dışında ortaya çıktığı biliniyor.
FARKLI KULVAR İSTİYOR
Ayrıca Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı döneminde “kapısı herkese açık, birleştirici” bir görev yaptıktan sonra bundan sonraki dönemde kendisine farklı bir kulvar çizmek istediği anlaşılıyor. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bu imajıyla ulusal ve uluslararası platformlarda gerektiğinde görüşmeler yapan, görüş açıklayan, sivil nitelikli toplantılar düzenleyen bir devlet adamı olarak çalışmalarını sürdürmeyi tasarlıyor.
HUBER’DEN TAŞINIYOR
Çankaya Köşkü’nden ayrıldıktan sonra Cumhurbaşkanlığı’na ait İstanbul Tarabya’daki Huber Köşkü’ne yerleşen Gül’ün buradan kendi evine taşınmak üzere olduğu öğrenildi. Gül’ün yakın çevresi, “Taşınmanın belki bir kaç güne kadar tamamlanacağını” söyledi. Gül, taşınma işlemi tamamlandıktan sonra çalışmalarını yeni ofisinde sürdürecek.
ULUSLARARASI DAVETLER
Abdullah Gül’ün yeni dönemde özellikle dış politika, Ortadoğu sorunları ve AB ile ilişkiler konusunda aktif bir çizgi sürdürmesi bekleniyor. Gül, uluslararası toplantılara katılması için şimdiden davetler alıyor. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bunlardan uygun gördüklerine katılacak.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 10.03.2015 09:37
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol