Şok Liste! Bakanı Erdoğan'ı Kandırıyor...

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın “Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi”yle eğitim aldığı iddia edilen kişilerin listesine CHP’li Mustafa Adıgüzel ulaştı. Listede, 80 yaşın üzerinde felçli vatandaşların ve iki yaşın altında bebeklerin de yer aldığı ortaya çıktı.

14 Aralık 2021 Salı 13:50
Şok Liste! Bakanı Erdoğan'ı Kandırıyor...

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun “Pandemiye rağmen 3 milyondan fazla insanımıza yüzme öğrettik” açıklamasının “gerçeği yansıtmadığını” belirterek “Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi’ne 80 yaşın üzerinde felçli, iki yaşın altında bebekler kaydettirilmiş. Şişme ve zoraki bir listeden bahsediyoruz.” dedi.

ANLAŞILAN BAŞARI HİKAYESİNE İHTİYACI VAR
Cumhuriyet’ten Sarp Sağkal’a konuşan Adıgüzel, “Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi”yle eğitim aldığı iddia edilen kişilerin listesine ulaştığını kaydederek, “Anlaşılan bakanın başarı hikâyesine ihtiyacı var” dedi.

Pandemide hijyen koşullarına uymayan portatif havuzlar kullanıldığını belirten Adıgüzel, “Pandemide, 20’ye 8 plastik havuzlarda, sadece yaz aylarında yüzme öğrettiyseniz, bu 3 milyon kişi nerede” sorusunu yöneltti.

"ÖLÜ GİRİŞLERİ KABUL EDİLMEDİ"

Gençlik spor müdürlüklerine talimatla sahte giriş yaptırıldığına yönelik duyum aldıklarını da kaydeden Adıgüzel, “Vefat edenler bile ‘yüzme öğreniyor’ diye kaydedilmiş ama sistem kabul etmemiş. Özel kursları da kendileri vermiş gibi yazmışlar” dedi.

Kasapoğlu’nun Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da “kandırdığını” söyleyen Adıgüzel, “Ben çalışıyorum mesajı veriyor” yorumunu yaptı. Vatandaşları da projeye kayıtlılar mı diye bakmaları için e-Devlet’e bakmaya çağıran Adıgüzel, “Herkes spor bilgi sistemi üzerinden kontrol etsin” dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 14.12.2021 13:56
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol