ŞOK İDDİA: "AK PARTİ 5 PUAN DÜŞTÜ MHP İSE..."

Metropol Araştırma Şirketi Başkanı Özer Sencar, AK Partilileri kızdıracak sonuçlar açıkladı...

02 Haziran 2011 Perşembe 16:20
ŞOK İDDİA:

 Metropol Araştırma Şirketi Başkanı Özer Sencar “Seçmen MHP'ye şantaj kasetlerini AK Parti’ye fatura etti, bu durum YGS skandalı ile de birleşince ortaya AK Parti’yi mayıs ayında 5 puan düşüren bir seçmen eylemi çıktı” değerlendirmesini yaptı.

Metropol Araştırma Şirketi Başkanı Özer Sencar AK Parti ve MHP’nin mevcut oy oranları ve sebepleri konusunda çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sencar’ın açıklamaları şöyle: 

MAYIS’TA AKP 5 PUAN DÜŞTÜ, MHP 5 PUAN ARTTI

“Bundan 1 ay önce yapmış olduğumuz araştırmada AK Parti’yi % 40 (kararsızlar dağıtılmadan), MHP’yi ise yine kararsızlar dağıtılmadan % 10 olarak bulmuştuk. Yaptığımız son araştırma ise oy oranlarında şok edici bir değişikliği gösterdi. 

ŞOK OLDUM

Elde ettiğimiz yeni sonuç beni de tam anlamıyla şok etti. Çünkü bu sefer AK Parti’yi % 35 (kararsızlar dağıtılmadan) MHP’yi ise, yine kararsızlar dağıtılmadan % 15.5 olarak bulduk. 

SİYASAL SUİKAST FATURASI AKP’YE KESTİ

Bu sonucu şöyle değerlendiriyorum. Mayıs ayında iki tane çok önemli gelişme oldu. Bunlardan birincisi YGS’de ortaya çıkan şifre idi. Diğeri ise, MHP’ye düzenlenen siyasal suikastti. Kaset şantajlarını kastediyorum tabii. 

KASETLERİ AKP YAPMADI AMA SEÇMEN AKP’Yİ SUÇLU BULDU

Bu şantaj kasetlerininin arkasında AKP yok. Kasetlerin arkasında Fethullah Gülen de yok çünkü bu tür bir iş ilelebet gizli kalmaz, en azından bu nedenle ne AKP ne de Gülen bu tür işlere girerler. Fakat halkın bu tür detayları algılaması zordur. O genel havaya ve sonuca bakar. İşte şantaj kasetleri konusunda da seçmen bu nedenle faturayı AKP’ye kesti. MHP’den 10 kişi istifa etti. Evet, halk kasetlerin içeriğini desteklemese de, bu olayın MHP’ye karşı bir linçe dönüştürüldüğüne karar verdi. Dolayısıyla AKP’yi destekleyen seçmenin bir kısmı bundan ve YGS’den dolayı kızarak AKP’den desteğini geri çekti ve AKP’den çekilen bu destek önemli bir oranda MHP’ye kaydı. 

SEÇMEN BİRİKTİRİR VE BİRDEN EYLEME DÖNÜŞTÜRÜR

Bu aslında tipik bir seçmen davranışıdır. Seçmen uzun süre biriktirir, sonra bir damla su gelir üstüne ve bardak taşar. İşte bu noktadan sonra seçmen içinde biriktirdiği şeyi aniden eyleme dönüştürür. Şu andaki durum da budur.

ATATÜRKÇÜ, SOL, CHP VE LAİKLERDEN MHP’YE DESTEK EĞİLİMİ OLUŞTU

AKP’yi destekleyenlerde yaşanan bu kaymanın yanı sıra, Atatürkçü, sol, CHP’li ve laiklik hassasiyeti yüksek olanlardan da MHP’ye oy kayması yaşandı mayıs ayında. MHP’nin kasetlerle baraj altına itilerek AKP’nin milletvekili sayısını artıracağı ve anayasayı değiştireceği kaygısı ile ve MHP’yi baraj altına itilmesini engellemek amacıyla bu kesimden önemli bir kesim MHP’ye destek vermeye karar verdi. 

AKP 315 MİLLETVEKİLİNE DÜŞER

Bu durum bu şekilde ve stabil olarak seçime kadar böyle giderse Meclis tablosu değişir. AKP’nin oy oranı kararsızlar dağıtıldıktan sonra Yüzde 42 civarında kalır ve 315 milletvekiline düşer. Başbakan Erdoğan eğer seçime kadar geçecek günlerde bu durumu değiştirecek bir adım atmazsa bu böyle olur.


ERDOĞAN BU RAPORU DEĞERLENDŞRECEK VE SON GÜNLERDE KASETLERE MESAFE KOYACAKTIR

Ancak kanımca Başbakan Erdoğan bundan sonraki günlerde kasetler konusunda ortaya çıkan bu durumu değerlendirecek ve bunu konuşmalarına yansıtacak ve şantaj kasetleri iel arasına mesafe koyacaktır.” Gazeteport





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol