SIRRI SÜREYYA ÖNDER'E VETO!

6. BDP heyeti Abdullah Öcalan'la görüşmek için İmralı Adası'na gitti. Ancak bu kez heyette Sırrı Süreyya Önder yok. İddialara göre Önder Gezi Parkı eylemlerinde dolayı veto yedi.

07 Haziran 2013 Cuma 14:30
SIRRI SÜREYYA ÖNDER'E VETO!

 6. BDP heyeti Abdullah Öcalan'la görüşmek için İmralı Adası'na gitti. Barış ve Demokrasi Partisi Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ile bugün sabah saatlerinde İmralı'ya gitti.  Daha önce beş ziyaretin dördüne katılan BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder bu kez heyette yer almıyor. Görüşmede çözüm sürecinin konuşulması bekleniyor.

Öte yandan Sırrı Süreya Önder’in Gezi Parkı eylemleri sırasında üstlendiği rol nedeniyle İmralı’ya gidişinin Başbakan Erdoğan’ın da bilgisi dahilinde Adalet Bakanlığı yetkileri tarafından veto edildiği iddialar arasında yer aldı. Polis kontrolünde parka girmeye çalışan iş makinalarının önüne geçerek Gezi Parkı Direnişi’ni de başlatan isim olarak nitelendirilen Önder, süreç kapsamında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakanvekili Bülent Arınç’la buluşmuştu. 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 07.06.2013 14:31
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol