'Sırf Zengin Olsun Diye Rezidans Yapılıyor'

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, AKP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin İstanbul'da imar yoluyla rant ekonomisi yarattığını belirterek, " Bir bakanın yakını zengin olacak diye Etiler Polis Okulu'nun arazisine rezidans yapılıyor." dedi.

21 Aralık 2018 Cuma 00:12

Bu iddiayı T24'den Şirin Payzın ile yerel seçimlere yönelik gerçekleştirdiği söyleside dile getiren Kaftancıoğlu şu açıklamaları yaptı:

" Ne yazık ki kente yapılan ihanetlerin kabarık dosyası çok fazla. İl Başkanı olduğum andan itibaren gerek büyük şehirden geçen, kimi zaman Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan geçen bütün dosyalar elimizde. Burada görünen o ki, yeşil alanların sadece rant ve hırs uğruna Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bir imzasıyla imara açıldığını görüyoruz. Kente bundan daha büyük bir ihanet yapılamaz.

1 milyon metrekare alan şu an açılıyor. Geçen günlerde "Biz dikey mimari yerine yatay mimari yapacağız" dediler. Siz zihniyetinizi değiştirmedikçe ne yaparsanız yapın. Aslında yatay mimari dedikleri de Arnavutköy'de imara açtıkları alan oluyor, Beykoz'da imara açtıkları alan oluyor. Etiler'deki polis okulu yemyeşil bir alan, orası kamusal alan olsun diye çok uğraştık hatta İBB'de başta bunu istedi. Ancak ne yazık ki, teyit etmediğim için isim vermiyorum, bir bakanın yakını zengin olacak diye oraya rezidans yapılıyor. Elimizde şu anda İBB'nin buraları imara açtığı, rant ekonomisi yarattığı, İstanbul'u şantiyeye çevirdikleri alanlara dair 200 küsür dosyamız var. Keşke İBB'ye "deprem toplanma alanları neresi" diye sorulsa. Keşke "askeri alanlar şu an ne yapılıyor" diye sorulsa. Cevapların alınmayacağını biliyoruz ama keşke bunu sadece biz değil vatandaşlarımız da görse. Çünkü bütün askeri alanların imara açılması için çalışmalar yapılıyor. Daha acı bir şey söyleyeyim, Kemerburgaz'da oldukça geniş bir yeşil alan, bırakın imara açılmayı, imara açılmadan önce bir medya kuruluşunun sahibi tarafından kredi kullanılarak satın alınıyor, daha sonra da imara açılıyor. Böyle bir doğa katliamı tarif edilemez."

Kaftancıoğlu CHP seçmeninin seçime nasıl motive edileceği konusuna da değindi ve şu görüşleri paylaştı:

" İstanbul'da sözünü vereyim, İstanbul'da seçmen ister CHP seçmeni olsun, ister diğer partilere oy veren seçmenler olsun, öyle bir kampanya yürüteceğiz ki, seçmen şu duyguyla sandığa gidecek: Geçmişte bir takım öfkelerimiz, sandığa gitmeme duygumuz olmuştu ama biz bu defa kent için, kendimiz için ve sonrasında da geleceğimiz için sandığa gitmeliyiz duygusunu seçmene vereceğiz. 24 Haziran'dan sonra hakikaten seçmende bir öfke oldu, hepimiz öfkelendik çünkü umudumuz çok büyüktü. Umudun büyüklüğü öfkenin de büyüklüğünü getirdi ama insanda en kolay umuda dönüşen duygu da öfkedir. Öfke nedir, bir beklentinin işaretidir. Biz o öfkeyi gerek merakla, adayımızın profiliyle, adayımızın yapacağı çalışmalarla ama en önemlisi de bizim örgütümüzün o inanmışlığıyla aşacağız. Biz bu defa kent için sandığa gitmeliyiz duygusuyla İstanbul'daki bütün seçmenler sandığa gidecek. Her seçim çok önemli, çok kıymetli son şans diyoruz ama şunun altını çizmek istiyorum: Benim masamda dosyalar var ve bir kez daha, altını çizerek söylüyorum, AKP zihniyetiyle yönetilen İstanbul'da kent kalmıyor. Bu seçim, bizlerden ziyade bu kent için son çıkış diyorum, İstanbul'un, kentin son kurtuluşu için bütün vatandaşlar sandığa gitme sorumluluğunu kendinde hissedecektir."

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol