SİNYALİ GÜRSEL TEKİN VERMİŞTİ!

CHP yönetiminin Şişli ve Beşiktaş'ta yaşanan tartışmalara neşter vurmaya hazırlandığı öne sürüldü.

07 Ocak 2015 Çarşamba 12:42
SİNYALİ GÜRSEL TEKİN VERMİŞTİ!

  CHP ’li Şişli Belediyesi’nde yaşanan İnönü-Sarıgül gerilimi önce Ankara’ya CHP Genel Merkezi’ne daha sonra ise tehdit ve dayak iddialarıyla adliye koridorlarına taşınmıştı. Şişli Belediye Başkanvekili Emir Sarıgül’ün istifasıyla bir nebze yatıştığı sanılan tartışma Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve eşinin açıklamalarıyla yeniden alevlenmişti. Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül kendisine Hayri İnönü ile eşi Nazlı İnönü’nün iftira attığını öne sürerek suç duyurusunda bulunurken, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile eşi Nazlı İnönü ise savcılığın başlattığı soruşturma çerçevesinde ifade vermişlerdi. İnönü tehdit iddialarını savcıya da anlatırken, kendisine zorla imzalattırıldığını söylediği istifa mektubunun ise İstanbul Milletvekili İhsan Özkes tarafından yakıldığını belirtmişti. 

İLK SİNYAL GÜRSEL TEKİN’DEN 
Şişli’de yaşanan bu tartışmaları Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da toplantılarda dillendirmesi CHP yönetimini rahatsız ederken, kulislerde kaynamaya başladı. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, geçen pazartesi günü Habertürk gazetesinden Balçiçek İlter’e verdiği röportajda tartışmaların partiye zarar verdiği ve Sarıgül’ün partiden ihracı dahil birçok seçeneğin MYK’da tartışılacağını söyledi. Bütün bu tartışmaların bugün yapılacak MYK toplantısında Şişli ve Beşiktaş belediyelerine neşter vurularak bitirileceği öne sürülüyor. 

FORMÜL: TOPLUCA DİSİPLİN
İddiaya göre MYK’da Sarıgül’ün kontrolündeki iki belediyede yaşananlar da tartışılacak ve adli soruşturma süreci beklenmeden başta CHP’nin yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterdiği eski Şişli Belediye Başkanı Sarıgül olmak üzere oğlu Şişli Belediye Meclis Üyesi Emir Sarıgül, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, bazı meclis üyeleri ve bir milletvekilinin de ihraç ya da kınama istemiyle disipline sevk edileceği öne sürülüyor. 

HAZİNEDAR’A DA DİSİPLİN YOLU
MYK toplantısında Sarıgül’ün kadrosundan Beşiktaş Belediye Başkanı seçilen Murat Hazinedar’ın disipline sevkinin görüşüleceği öne sürülüyor. İddiaya göre ‘Şişli krizi’nde Sarıgül’ün yanında yer alıp Başkan Hayri İnönü’yü eleştiren ve Beşiktaş Belediyesi’ni ziyaret eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı törenle karşıladığı için eleştirilen Hazinedar’ın eskiden avukatlığını yaptığı Metro Turizm’in sahibi Galip Öztürk ile Gürcistan’ın Batum kentinde yılbaşında bir araya gelmesi ve bunu Twitter’dan duyurması bardağı taşıran son damla oldu. “Cinayete azmettirme” suçundan hapis cezası alan Öztürk’le buluşan Hazinedar partililer tarafından eleştirilmişti. Hazinedar, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ’nun isteği ile CHP’den istifa eden eski vekili Hüseyin Avni Sipahi’yi ‘daimi encümen’ seçtirmesi de CHP yönetimi ile restleşme olarak yorumlanmıştı. 

MYK toplantısında ayrıca milletvekili aday adayı olmak için istifa eden il ve ilçe yöneticilerinin yerine yapılacak atamalarında konuşulacağı, genelgeye rağmen seçim yapan teşkilat yöneticilerinin de durumunun ele alınacağı belirtiliyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 07.01.2015 23:11
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol