SİNE-İ MİLLETE DÖNECEK AMA...

Milletvekilliğinden de istifa eden eski Bakan Erdoğan Bayraktar sine-i millete dönecek. Ancak

27 Aralık 2013 Cuma 10:38
SİNE-İ MİLLETE DÖNECEK AMA...

 Yolsuzluk operasyonuna adı karışan ve oğlu gözaltına alınıp serbest bırakılan, Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar sine-i millete dönüyor. 

Milletvekilliğinden de istifa eden Bayraktar'ın bu istifasının, TBMM Genel Kurulunda oylanıp kabul edilmesi gerekiyor.  Meclis'te son istifa 1998 yılında ANAP milletvekili ve Devlet eski Bakanı Eyüp Aşık'tan gelmiş ve Aşık'ın istifası 65 ret oyuna karşılık 252 oyla kabul edilmişti.

Yolsuzluk operasyonuna adı karışan bakanlar Muammer Güler, Zafer Çağlayan ve Egemen Bağış, istifa edip kabine dışı kalırken Başbakan'ı suçlayan Erdoğan Bayraktar bakanlık görevinden alınmış ve milletvekilliğinden de istifa ettiğini açıklamıştı. Yakın tarihte Bayraktar gibi, bakanların azledilmesi, Turgut Özal döneminde yaşandı ve Özal, kabinesinde görevli Hüsnü Doğan ile Vural Arıkan'ı bakanlıktan azletti.

TBMM'de daha önce da DYP Hatay milletvekili Murat Sökmenoğlu milletvekilliğinden istifa edip sine-i millete dönmüştü. ANAP'lı Eyüp Aşık ise, Alaattin Çakıcı ile görüşme yaptığı ortaya çıkınca 1998'de bakanlık ve milletvekilliğinden istifa etti.  MHP'li Koray Aydın da 2001'de yolsuzluk suçlamaları üzerine bakanlık ve milletvekilliğinden istifa etti. Ancak istifası Genel Kurul’da yapılan oylamada kabul edilmedi.

DYP Kocaeli Milletvekili Hayrettin Uzun da 1999'da milletvekilliği görevinden istifa etti ve TBMM'de oylanıp kabul edildi. AKP milletvekili Cemal Kaya ise 2005'te Enerji yolsuzluğuna adı karışınca milletvekilliğinden istifa etti ve istifası TBMM'de kabul edildi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 27.12.2013 10:40
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol