SİNAN AYGÜN BAYKAL'A VERDİ VERİŞTİRDİ

CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün seçim sonuçlarını başarısız bulan CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal'a yüklendi.

15 Haziran 2011 Çarşamba 12:41
SİNAN AYGÜN BAYKAL'A VERDİ VERİŞTİRDİ

 CHP Ankara milletvekili Sinan Aygün, TV 8'de Erkan Tan'ın programına konuk oldu. Seçimleri değerlendiren Aygün'ün hedefinde ise "İrlandalıları temizleyeceğim" çıkışıyla CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ve "sonuçlar başarısız" diyen CHP'nin eski genel başkanı Deniz Baykal vardı. 

İRLANDALI DEĞİL TÜRKMENİM"

Taraf Gazetesi'nin 'CHP İrlandalılarla savaşacak' manşetine yönelik açıklamalarda bulunan Aygün "Bizi kapıya mı koyacaklar? Öz be öz Türkmenim ben, Akkoyun'un Türkmeniyim. Biz ne yaptık çalışmaktan başka? Ergenekoncular oylarımızı arttırdı, nerede düştü oylarımız? 107 bin tane artmış Ankara oylarımız. Ergenekon ne onu da bilmiyorum bunu da anlamadım. Örgütse bir numarası nerede, ben kaç numarayım bilmiyorum. Dokunulmazlığı da kaldırıp ifademi vereceğim. Kendime, eşime, çocuğuma hesap veririm sonrada milletimize hesap vereceğim." dedi.

BAYKAL'A CEVAP

Aygün, CHP'nin eski lideri Deniz Baykal'ın 'Ben bıraktığımda anket sonuçları CHP'nin yüzde 28-29 olduğunu gösteriyordu!' açıklamasına da tepki gösterdi:

"Bizim elimizdeki anketlerde de AK Parti yüzde 41-42 idi. Anketler ile bu iş olmuyor demek ki. Ne yapalım bizde şimdi anket sonuçlarına göre hareket ederek AK Parti'nin aldığı oyu geçersiz mi sayalım? Önemli olan; oyların, seçmenin artmış olması. Bırakın kurultayı falan millet bizden iş bekliyor. Onları konuşalım, onlarla uğraşalım."

DEMİREL'LE GÖRÜŞMEDİĞİNE YEMİN ETTİ

Aygün, '9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in işareti ile başka partimi kurulacak?' iddiasına da cevap verdi:

"Demirel hep bizi sevdi, kucak açtı. Kendisini severimde. 50 yıl bu ülkeye hizmet etmiş. Darbe görmüş, Cumhurbaşkanlığı yapmış. Niye sevmeyeyim bu adamı? Yemin ediyorum politikaya atılırken ne Demirel ile görüştüm ne de gördüm. Kuran hakkı için söylüyorum Demirel ile görüşmedim. Mayıs'ın 25'inde aradım söyledim, hayırlı olsun dedi. Haberal da arkadaşım, dostum benim. Ben çıktım onu aldılar içeri zaten görüşemedik ki. Bunları söyleyen şerefsizdir, alçaktır. Ben; Haberal'ı, Aytun Çıray'ı, Sümer Oral'ı hiç görmedim. Bırakın, CHP ile uğraşmayın artık "

OYLARINI ARTIRAN TEK PARTİ CHP

CHP'nin seçim sonrasındaki durumunu değerlendiren Aygün, CHP'nin oylarını artıran tek parti olduğunu söyledi. Aygün, seçim sonuçlarını ve parti içi muhalefetin kurultay çığlıklarını değerlendirdi:

"CHP'nin son 30 yıllık oylarına bakıldığında; zamanında baraj altında kaldı, 2002'de, 2007'de oyları yükseldi. Bugün de yüzde 26 oy almış. 2007'de DSP ve CHP birleşmişti. O zaman yüzde 20.84'tü oyumuz. Yüzde 1.84 DSP katkı sağlamıştır. Yüzde 19'muş demek ki. Şimdi yüzde 26 olmuş. Yani yüzde 7 arttırmış CHP oylarını. Peki iktidar ne yapmış? Yüzde 3.48 arttırmış. 2011 seçimlerinde oylarını en çok arttıran CHP'dir. Parlamentoya giren 12 partinin oy toplamı 4.64'tür. CHP yüzde 7 arttırmış. Miletvekili sayılarına bakalım 14 milletvekili eksilmiş AK Parti'den. CHP artı 36 milletvekili koymuş. MHP 15 milletvekiline düşmüş. Peki hangi şartlarda artmış bu partinin oyları? Bir bomba düşmüş CHP'ye. Genel başkan kim olacak tartışması başlamış. Bu kaosta referandum yaşanmış, yine bir kaos olmuş. CHP kimseyle uğraşmadı, kendi içinde uğraşmaya çalıştı. Oyu artmışsa ne istiyorsunuz anlamıyorum?"

BAŞBAKAN PROJELERİMİZİ ÇALDI

"Projelerimizin çoğunu AKP benimsedi. Gidelim oturup AKP ile konuşalım. İntibak yasasını değiştirelim. Emeklinin maaşını 1,5 verelim. Biz bunları yapalım. Biz bunları yapmak yerine kurultaya gidelim hadi. Ya biz kurultayla mı uğraşalım şimdi? Siyasete atılırken kimseyi sokmadım devreye. 3 sene sonra benim sayemde orada oturuyor diyemez kimse. Bir tek Kemal Kılıçdaroğlu'nun adamıyım ben. Ben milliyetçiyim, sosyal demokratım, muhafazakarım. Var mı itirazı olan? Kimmiş bu sağcı solcu bir anlatın bana arkadaşım? Millet bizden iş bekliyor. Başbakan projelerimizi çaldı. Kaynak yok diyorlardı intibak yasasını çıkaracağız dediler mi demediler mi?

KURULTAYI KOLTUK DERDİ OLANLAR İSTER

"Ben istemiyorum kurultayı siz ne istiyorsunuz? Kurultay olacak ne var şimdi? Genel Başkan gidecek kim gelecek? Bütün parametrelerimiz artmış ne istiyorsunuz? Makam, koltuk derdi olanlar kurultay ister. Kemal Bey gerçekten bu seçimde daha iyi tanındı. Temiz pırıl pırıl. Bir yanlış yaparsa da eleştiririm. Takla falan atmıyorum karşısında. Mazisi temiz. Genel Müdürlüğünde SSK'yı zarara uğratmış. Uğratamaz, mümkün değil. Yukardan emir gelir ve yapar. Hükümet ne derse yapmıştır."






Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol