ŞİMDİ DE MOBİL FİŞLEME EKİBİ KURDU!

Türkiye genelinde 81 ilde cemaat üyesi, CHP ve MHP’ye yakın şirketlerle ilgili çalışma başlatan hükümet, mobil fişleme ekibi oluşturma kararı aldı.

18 Ekim 2014 Cumartesi 11:25
ŞİMDİ DE MOBİL FİŞLEME EKİBİ KURDU!

 17 Aralık yolsuzluk operasyonundan sonra kendisinden olmayan herkesi takibe alan hükümet, 81 ilden istediği raporlar gelmeyince mobil fişleme ekipleri kurdu. Ekipler, Ankara’dan illere dağıldı.

 
AKP Hükümeti’nin 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonun ardından muhalif şirketlere yönelik başlattığı “fişleme” çalışması ilginç bir boyut kazandı.
 
Türkiye genelinde 81 il de, cemaat üyesi, CHP ve MHP’ye yakın şirketlerle ilgili çalışma başlatan hükümet, bazı illerden istenilen yönde raporlar gelmemesi üzerine, mobil fişleme ekibi oluşturma kararı aldı. Bu kapsamda Ankara’da oluşturulan ekipler, bazı illere gönderilerek yerinde çalışma yapması kararlaştırıldı.
 
Alınan karar çerçevesinde mobil fişleme ekiplerinin görevlendirildiği illerin başında Diyarbakır geliyor. Ankara, Diyarbakır’daki “muhalif” yapıları tespit etmek için bir ekip görevlendirdi. Ekip dört kişiden oluştu. Söz konusu ekip için, Diyarbakır’da konut tahsis edildi. Ekipte yer alan kamu görevlileri, farklı alanlarla ilgili çalışmaları koordine ediyor.
 
Örneğin şehirde bulunan sivil toplum örgütlerinin yapısı hakkındaki çalışmaları bir kamu görevlisi yürütüyor. Bir başka kamu görevlisi de, ilde bulunan şirketlerle ilgili çalışma yapıyor. Söz konusu mobil ekibe, ilde bulunan diğer kamu görevlileri de yardımda bulunuyor. Bir anlamda, emniyet adliye, güvenlik birimleri tarafından şehirde yürütülen paralel yapı çalışmaları, mobil ekipler tarafından koordine ediliyor. Ve elde edilen bilgilerle raporlar oluşturuluyor. Çalışmanın, paralel yapı ile ilgili olduğu öne sürülüyor. Ancak, çalışmada HDP, CHP ve MHP gibi partilere destek veren sivil toplum kuruluşları ile şirketleri de kapsaması dikkat çekti.
 
Öte yandan, 17 Aralık yolsuzluk operasyonun ardından 81 ilde başlatılan örtülü fişleme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Ancak, 81 il içinde fişlemeyi tamamlayan iller de oldu. Taraf'ın haberine göre; bu illerin başında ise Yozgat geliyor. İşletme sayısı düşük olan Yozgat ilinde, tam 210 işletmenin muhalif olduğu saptandı. Söz konusu işletmelerin bir kısmı cemaate destek verdiği için bir kısmı da muhalefet partilerine destek olduğu için listeye girdi. Yozgat ilinin listesi, telefon numaraları, adresleri ve sicil numaraları ile birlikte Ankara’ya bildirildi. Listenin daha çok orta ölçekli işletme veya esnaflardan oluştuğu görüldü.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 18.10.2014 11:29
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol