SİLAHI ARADAN ÇEKELİM...

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Acılar üzerine gelecek inşa edilmez. Silahı aradan çekelim, sıkılı yumrukları aradan çekelim'' dedi.

22 Ocak 2013 Salı 15:04
SİLAHI ARADAN ÇEKELİM...

 Partisinin TBMM Grubu'nda yaptığı konuşmada, ''Acılar üzerine gelecek inşa edilmez. Biz istikbalimizi acılar üzerine değil, umutlar üzerine inşa edeceğiz. Diyarbakırlı kardeşim, Çankırılı kardeşim yüreğindeki yarayı gel beraber tedavi edelim. Silahı aradan çekelim, Sıkılı yumrukları aradan çekelim'' diyen Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

''Elinde silah dağlarda bizim askerimize namertçe pusu kuranları savunmak, onlara operasyonu eleştirmek çözümü isteyen içten bir tavır değildir. Biz çözümden yanayız. Çözümden yanayız derken de terör estirenler, çözüm sürecini baltalamak isteyenler, bizden anında cevabını alır.''
Erdoğan, "1980'lerde, 1990'larda terörle mücadele adı altında terör örgütünün eline bahane verildi, hatta imkan verildi. Yapılan işkenceler, terörün ürettiği bataklığı derinleştirdi'' diye konuştu.
Biz teröristlere bomba yağdırdık
Başbakan Erdoğan, ''Seni oraya (İmralı) gönderen bir Başbakan'a, Kürt kardeşlerime, 'Bu başbakan bomba yağdırıyor' dersen,  bu olmaz. Biz Kürt kardeşlerimize gönlümüzü açtık, onlara bomba yağdırmadık. Biz teröristlere bomba yağdırdık'' dedi.
Erdoğan, partilerinin iktidara geldiği 2002 yılının Türkiye'de 10 yıllar boyunca yaşatılmış acılar için milat olduğunu söyledi.
Irkçılığın asabiyet olduğunu belirten Erdoğan, ''Asabiyet şeytandandır. Irkını, kavmini, kafatasını övmek, onunla böbürlenmek, yaratılanı aşağılamak şeytandandır'' diye konuştu.
BDP'ye sağduyu tavsiyesi
Başbakan Erdoğan, BDP'ye yeni süreçte sağduyulu ve cesur olması konusunda tavsiyelerde bulunduklarını belirterek, ''Siyaset baskılara karşı cesur bir duruş sergilemekle başarıya ulaşır'' dedi.
''(BDP) Siz aklınızı icraya mı verdiniz, iradenizi kiraya mı verdiniz?'' ifadelerini kullanan Başbakan Erdoğan, ''Yok şuradan talimat gelecek, yok buradan talimat gelecek, o talimatı beklememiz lazım. Sen nesin o zaman? Şu parlamentonun altında o zaman ne işin var?'' şeklinde konuştu.
Mahcup olacaklar
Erdoğan, ''Paris'teki suikast olur olmaz devleti itham etmek ilkeli bir duruş değildir. Paris'teki olayın aydınlanmasına ilişkin, faillerin tespitine ilişkin umudun çoğaldığına inanıyorum. Olay aydınlatıldığında daha ilk anda devleti ve hükümeti itham edenler mahcup olacak, özür dilemek ve gerçekle yüzleşmek noktasında yeni bir samimiyet testine maruz kalacaklardır'' diye konuştu.
Beyaz undan ekmek dönemini kapatıyoruz
Erdoğan, ''Bakanım'la görüştüm. Beyaz undan ekmek dönemini kapatıyoruz'' dedi.
Havalimanı ihalesi
Başbakan Erdoğan, ''çılgın projeler'' olarak belirttikleri projelerden bir tanesinin, İstanbul'a yılda 100 milyon kapasiteli 3. havalimanı yapılması olduğunu söyledi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol