Şentop: '22 Bin Lira Maaş Yetmiyor...'

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Habertürk'te katıldığı televizyon programında milletvekilleri maaşıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

02 Ağustos 2019 Cuma 23:25

Kamuoyunda milletvekilleri maaşına ilişkin yapılan eleştirilere cevap veren Şentop, yapılan eleştirilerin haksızlık olduğunu dile getirdi. Milletvekillerinin bölgelerinde önemli harcamalar yaptığı belirten Şentop, milletvekillerinin ciddi giderlere sahip olduğunu söyledi. Asgari ücret harcaması yapan bir kişinin milletvekillerine verilen maaşı çok görebileceğini belirten Şentop, "Milletvekilliği maaşını asgari ücretle ifade ederseniz milletvekilliğini asgari ücret düzeyindeki bir maaşla yaşayabilen varsa gelsin o zaman milletvekilliği yapsın" değerlendirmesinde bulundu.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 'Bir şahıs, Türkiye'nin küçük bir şehrinde, ilçesinde oturuyor. Aylık giderleri o şehrin, o ilçenin kapasitesi içinde, ayda bir veya iki misafiri ya gelir ya gelmez biri maaşa bakınca maaş çokmuş diyebilir' dedi, vekil maaşlarının çok olmadığını söyledi. Şentop, ayda 22 bin lira maaş alan vekillerin zorluk yaşadığını öne sürerken, 'Maddi durumu olmadığı için aracı olmayan vekiller var, kira ödeyen vekiller var' dedi. 

Şentop, 2 bin lirayla ev geçindirmeye çalışan milyonlarca emekçinin olduğu Türkiye'de, 22 bin lira maaş alan vekillerin zorluk yaşadığını, bazı vekillerin arabasının olmadığını, bazı vekillerin kira ödediğini söyledi.

Şentop, “Milletvekiline asgari ücret verin yaşayabiliyorsa gelsin yapsın o zaman” dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 03.08.2019 00:02
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol