ŞENER: ERDOĞAN AKÇELİ İŞLERİ SEVER...

AKP'nin kurucuları arasında olan ve AKP Hükümetlerinde Maliye Bakanlığı da yapan Abdüllatif Şener, katıldığı televizyon programında AKP'den ayrılma sebebini anlattı.

03 Haziran 2018 Pazar 00:19

CHP Konya milletvekili adayı eski AKP’li Abdüllatif Şener, Konya'da yayın yapan Kanal 42 televizyonunda "Mehmet Ali Kayacı ile Seçim Özel" programına katıldı. Şener, Kayacı'nın sorularını cevaplandırdı.

Özellikle okurların merakla sorduğu "işin kaymağını bırakıp neden muhalefete geçtiniz" şeklindeki soruya Şener şöyle cevap verdi:

"Evet benim partinin kuruluşuna çok emeğim geçti. 2001 yılı AKP'nin kuruluş yılıydı, o dönemde çok çalıştım. 24 saatimi verdim, partinin kurucuları arasında yer aldım. Partinin programını ben hazırladım. Halen kelimesi kelimesine aynı parti programı yürürlüktedir. Parti kurulduktan sonra teşkilatların kurulasında en büyük emeği ben sarf ettim. Teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcılığı yaptım. Hep şu hayali kurdum. İktidara geldiğimizde bu ülkede yaşayan insanlar 'bunlar ne güzel insanlar' desin. Oy verenler de vermeyenler de... Adil olalım. İnsanlar bizim yönetimimizden memnun olsunlar...

Kamu malına hıyanet etmeyeceğimize, soygun, hırsızlık, yolsuzluk yapmayacağımıza inansınlar, görsünler... İnancımızdan dolayı bizim inancımıza leke vurmadığımızı anlatalım istiyordum. Ama ilk göreve geldiğim günden itibaren, sayın genel başkanla anlaşamadık. Özelleştirme bana bağlıydı, özellikle akçeli işlere merakından dolayı özelleştirmeyle ilgili bazı yönlendirmeler yapmaya çalışıyordu, bu nedenle daha ilk haftadan itibaren sayın genel başkanla aramız açıldı, iki ay konuşmadı benimle...

Yapılan işlerde problemler çıktı. Bu parti yapılan işlerde inançlarımızı önüne koymak suretiyle siyaset yaparken, kendi aynlışları nedeniyle, kendi yolsuzlukları nedeniyle sürekli inançlarımıza da leke süreceğini de hissediyordum. Ben böyle hayal etmedim. Ve en güçlü olduğum zamanda bıraktım."

"İnançlarıma leke sürdüğü için Ak Parti'den ayrıldım" diye konuşan Abdüllatif Şener, “TGRT'yi Amerikalılara Erdoğan sattı. Ben de yolsuzluklar nedeni ile ters düştüm” dedi. Şener, "Özelleştirme ile yolsuzluk vardı. ‘Alın sizin olsun, bana gelmeyin’ dedim. Erdoğan benden aldı Unakıtan'a verdi” şeklinde konuştu.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol