'SEN YARATMADIN MI' SORUSUNA BAKIN NE DEDİ?

Almanya'da Erdoğan'a, "Acaba şu anda muzdarip olduğunuz ve karşı durduğunuz hem yargı, hem emniyetteki paralel devleti hükümet olarak siz kurmadınız mı?" diye soruldu.

04 Şubat 2014 Salı 15:53
'SEN YARATMADIN MI' SORUSUNA BAKIN NE DEDİ?

 Almanya’da resmi temaslarda bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Alman Dış Politika Enstitüsünde, "21. Yüzyılda Türkiye, Avrupa ve Dünya" temalı bir konuşma yaptı. Erdoğan konuşmasında, “17 Aralık'ta Türkiye'de ekonomiye, siyasi istikrara, demokratik kazanımlara yönelik yeni bir örgütlü saldırı yapılmak istendi. Emniyet ve yargı başta olmak üzere devlet kurumlarına sirayet etmiş bir örgütlü yapı kullanılarak, Türkiye siyaseti yeniden tasarlanmak veya yeniden dizayn edilmek istendi. Türkiye'nin rotası, istikameti değiştirilmek istendi. Kararlı ve dik duruşumuz sayesinde, özellikle de halkımızın desteğiyle, bu saldırıyı da etkisiz hale getirdik" dedi.

Almanya'da dış politika uzmanlarıyla buluşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Acaba şu anda muzdarip olduğunuz ve karşı durduğunuz, hem yargı hem emniyetteki paralel devleti hükümet olarak siz kurmadınız mı?" sorusu yöneltildi. Erdoğan soruya “Şu anda mevcut sistem belli bir hareketin veya belli bir grubun oluşturduğu ve onların etkisi ile kurulmuş olan bir sistem değildir. Bu tüm Türkiye’de çeşitli STK’ların çeşitli bütün fikri düşüncesi olan gurupların ortaya koymuş olduğu düşünceler neticesinde oluşturulan bir yapıdır” diye yanıt verdi. Erdoğan, "Yargı ve yürütmenin güvenlik ayağında belli bir paslaşma ile hükümete, devlete karşı bir eylem söz konusu" dedi. 

DHA





Son Güncelleme: 07.02.2014 13:19
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol