“SEN GİREMEZSEN BİZ GİRERİZ...“

AK Partili isimden, Mesut Barzani'ye sert tepki...

07 Kasım 2011 Pazartesi 21:10
“SEN GİREMEZSEN BİZ GİRERİZ...“

 Nurettin Canikli, Giresun'da partisinin bayramlaşma törenine katılarak açıklamalarda bulundu. Türk milletinin bayram günlerini sonsuza kadar özgür şekilde yaşamaya devam edeceğini belirten Canikli, "Bu topraklara milletimizin ayak bastığı tarihten beri birlik ve beraberlik içinde yaşanılmıştır. Sorun ve sıkıntı eksik olmamış. Ancak bu sıkıntılar bu milleti yıldıracak, mutsuz edecek, bu topraklarda özgür şekilde yaşamasını engelleyecek anlamına gelmez. Son dönemlerde yaşanan olaylar milletimizi daha fazla üzdü, yüreğimizi yaraladı. Ancak hiç kimsenin kuşkusu olmasın, bu millet hiç kimseye, hele öyle üç beş çapulcuya pabuç bırakacak bir millet değildir" diye konuştu.



Nurettin Canikli, Irak Kürdistan Bölgesel Başkanı Mesud Barzani’nin, "Ne kadar güçlü olursanız olun Kandil yok edilemez" şeklindeki açıklamalarına da tepki göstererek, şunları söyledi: "Kuzey Irak yönetiminin başındaki kişi geçtiğimiz günlerde, 'Kandil’e hiç kimse giremez, Kandil yok edilemez, Kandil zordur' diye açıklamalarda bulundu. Oraya sen giremezsen biz gireriz, bu millet girer. Bu milletin evlatları girer. Son yapılan operasyonların ne kadar etkili olduğunu ve ne sonuç alındığını herkes biliyor. Terör örgütü bile ciddi kayıplara uğradığını kabul ediyor."



Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde terörle mücadele konusunda profesyonel kadroların devreye sokulmaya başlandığını ve 2012 yılından itibaren 15 bin kişilik kadronun eğitimini tamamlayacağını kaydetti. Canikli, "Bu profesyonel kadrolar araziye çıktığında terörle mücadelede çok daha keskin ve milletimizi gururlandıran tablolar ortaya çıkacak. İstihbarat noktasında en güçlü araçlarımızdan biri olan 'insansız hava aracı' şu anda deneme uçuşlarını yapıyor; 2012'nin ortalarından itibaren hizmete girecek ve bu konudaki dışa bağımlılığımızı ortadan kaldırmış olacak" dedi.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol