Şehitlerin Paraları Başdanışman'a Emanet!

309 milyon TL bağış toplayan ve resmi adresi boş çıkan Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı’nın yönetimine Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla’nın yanı sıra yandaş televizyon kanallarının yöneticileri atandı. CHP’li Emir, “Cumhurbaşkanlığı’nın eli, toplanan paralarda olmaya devam edecek” dedi

27 Aralık 2019 Cuma 12:50

309 milyon TL bağış toplayan ancak Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne bildirilen adresi “boş” çıkan Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı'nın Mütevelli Heyeti iki yıl sonra belirlendi. 15 Temmuz Darbe Girişiminde mağdur olan yurttaşlar için kurulan vakfın yönetiminde, iktidara yakın isimler yer aldı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mütevelli heyetine yaptığı atamalara ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun TBMM grup kürsüsünden akıbetini sorguladığı vakfın mütevelli heyetine, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, eski AKP milletvekili ve eski İlim Yayma Cemiyeti Genel Müdürü İsrafil Kışla'nın yanı sıra ATV Genel Müdürü Metin Ergen ile Kanal D Genel Müdürü Murat Saygı seçildi. Vakıf Katılım Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk Oran ile Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Berkan Aydın da yer aldı.

15 Temmuz’da yaşamını yitirenlerin aileleri ve yaralananlar için kurulan vakfın yönetiminde, 15 Temmuz’da doğrudan mağdur olan iki isim bulunuyor. Darbe girişimi sırasında Terörle Mücadele Daire Başkanlığı yapan ve yaralanan Turgut Arslan ile eşi ve babasını 15 Temmuz gecesi kaybeden Bilge Gürs, mütevelli heyetine seçildi.

AKP'LİLERE TESLİM EDİLDİ

Vakfın AKP’lilere teslim edildiğini, toplanan paraların akıbetinin bu yolla sorgulanmasının önüne geçildiğini ifade eden CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, “AKP, ortadaki şaibeyi gizlemek için 15 Temmuz’da mağdur olmuş iki kişiyi yönetime almış ama bu yeterli değil. Cumhurbaşkanlığı’nın eli hâlâ vakfın içerisinde olmaya devam ediyor” dedi.

Yaşamını yitirenlerin yakınları ve yaralananlar için toplanan paraların yıllardır amacı dışında kullanıldığını, vakıf kuruluş işlemlerinin ise iki yılda ancak tamamlanabildiğini ifade eden Emir, “Kuruluş işlemlerine dair prosedür tamamlanmış görünüyor ama paralar hâlâ ortada yok. Eğer bir gün toplanan yüz milyonlarca lira vakfa gerçekten teslim edilirse bu paralar yine AKP'lilere teslim edilmiş olacak. Böyle bir şeyi kabul etmemiz mümkün değildir. İktidar, bunun üzerinden de siyasi rant çıkaracaktır” diye konuştu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 27.12.2019 13:06
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol