'Seçimlerin Kaybedildiği Gece Konutta Kutlama Yaptılar'

Eski Başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun eski danışmanları arasında tartışma çıktı. Başbakanlığı döneminde Davutoğlu'nun başdanışmanı olan Abdülkadir Özkan, çok konuşulacak iddialar ortaya attı.

07 Haziran 2021 Pazartesi 09:08
'Seçimlerin Kaybedildiği Gece Konutta Kutlama Yaptılar'

Eski Başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun eski danışmanları arasında tartışma başladı.

Karar Gazetesi'nde bugün Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlığı döneminde basın danışmanlığı görevini yapan Osman Sert'in "Ekrandan devlet yönetmek" başlığıyla bir köşe yazısı yayımlandı.

Sert yazısında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için, "Politikalara müdahale etme, olası insani hataları, eksiklikleri giderme, son karar merciine uzman olduğu konularda uyarı, telkin ve tavsiyelerde bulunma kabiliyetini yitiren bürokratik ve siyasi kadrolar ise zaman içinde tümüyle yetersiz ve etkisiz bir konuma sürükleniyor.

Bu ‘hızlı karar almanın’, ‘güçlü liderliğin’, kararların bir kişinin ‘iki dudağı arasında olmasının’ dünkü maliyeti sadece dış borçlar üzerinde 90 milyar Türk Lirası idi." ifadelerini kullandı.

"DÜRÜST OLUN"

Sert'in bu yazısına bir dönem Davutoğlu döneminde Başbakan Başdanışmanı olarak görev yapan Abdülkadir Özkan tepki gösterdi.

Özkan, Osman Sert'in tweetini alıntılayarak şu ifadeleri kullandı:

"Bildiklerimizi anlatsak sokağa bile çıkamayacak bazı “arkadaşlar” şimdilerde kalkmış sıkılmadan siyasi ahkam kesiyorlar. Birazcık dürüstlükten yana tavır alacaklarsa o dönem kimlerle işbirliği yapıp CB Erdoğan’ı nasıl tasfiye etmeye çalıştıklarını çıkıp anlatsınlar! Dürüst olun!"

"SEÇİMLERİN KAYBEDİLDİĞİ GECE NEYİ KUTLADILAR?"

2014'teki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından Ahmet Davutoğlu, Tayyip Erdoğan'ın yerine AKP Genel Başkanı ve Başbakan olmuştu. AKP 7 Haziran 2015'te gerçekleştirilen seçimlerde sandıktan yüzde 40.87 oy almıştı. Meclis'te 258 sandalye elde eden AKP tek başına iktidar olamamıştı.

Özkan, AKP'nin tek başına iktidar olamadığı seçim sonuçları sonrası Davutoğlu ve ekibinin resmi konutta kutlama yaptığını söyledi. 

Özkan'ın açıklaması şu şekilde: 

"7 Haziran seçimlerinin kaybedildiği gece resmi konutta neyi kutladıklarını açıklasınlar? Kutlamayı kime karşı neden yaptıklarını topluma anlatsınlar? O gece Sayın Başbakanın kim için “dangalak” ifadesini kullandığını tek tek anlatsınlar?" dedi.

Davutoğlu, 13 Eylül 2019 tarihinde de istifa etmişti.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 07.06.2021 09:16
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol