SEÇİM İTTİFAKI YAPABİLİRLER!

Genel Başkan, seçim ittifakı konusunda MHP'ye göz kırpma anlamı taşıyan ifadeleri için bakın ne dedi?

11 Ocak 2015 Pazar 13:55
SEÇİM İTTİFAKI YAPABİLİRLER!

 Destici, seçimde yüzde 10 barajını aşamayacağını belirttiği HDP'nin ise seçimin ardından Anayasa Mahkemesi'ne hak ihlali başvurusunda bulunarak Meclis'te grup kurmayı amaçladığını ileri sürdü. Destici'nin iddia ettiği seçim sonrası senaryosuna göre; yeterli oyu alan ancak baraj nedeniyle seçilemeyen adaylara yüksek mahkeme yoluyla milletvekili olma yolu açılabilecek ve HDP'de bu yolla Meclis'te grup kurabilecek.

 
SOHBET TOPLANTISINDA ANLATTI
 
Destici, 10 Ocak Çalışan gazeteciler Günü nedeniyle Çukurambar Mado'da basın organlarının temsilci ve muhabirleri ile kahvaltılı sohbet toplantısında buluştu. Gazetecilere kırmızı karanfil dağıtan Destici, Haziran ayında yapılacak seçimin ardından seçilecek oyu alan ancak partisinin yüzde 10 barajına takılması nedeniyle milletvekili olamayacak adayların Anayasa Mahkemesi'ne hak ihlali başvurusunda bulunmalarının yeni bir durumu ortaya çıkaracağını dile getirdi. Destici; BBP olarak yüzde 10 barajının 2015 seçiminde de hak ihlallerine neden olacak bir potansiyel içermesi nedeniyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurduklarını hatırlattı. Destici, "Başvurunun kamuoyuna yansımasıyla Anayasa Mahkemesi üzerinde baskı kuruldu. Anyasa Mahkemesi Başkanı, oylamaya katılamayacak duruma getirildi. Bir ay önce 'İktidarı rahatlatalım' gibi bir hava Anayasa Mahkemesi'nin içerisinde oluşmaya başlamıştı, bu duyumları almıştım" diye konuştu.
 
HAK İHLALİ BAŞVURUSU
 
Destici, seçimin ardından aday olduğu seçim bölgesinde milletvekili olabilecek oyu almasına rağmen partisinin yüzde 10 barajına takılması nedeniyle seçilmeyecek olanların Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulunacaklarını dile getirdi. Destici, bu durumda yüksek mahkemenin başvuruları esastan görüşeceğini ifade ederek, seçim sonuçlarının yeniden değerlendirileceği bir durumun oluşacağını savundu. Destici, "Yüzde 10 barajını aşamayacak olan HDP'nin de amacı budur. Hak ihlali başvurusu yoluyla Meclis'te olacaklar" iddiasında bulundu. Destici; seçim sonrasına yönelik bu değerlendirmeleri konuştuğu insanlar arasında yüksek mahkeme üyesi olan bazı kişilerin de bulunduğunu iddia etti. Destici, seçimde BBP ve benzeri partilerin hazine yardımından yararlanamamalarını da haksızlık olarak nitelendirdi.
 
MHP'YE GÖZ KIRPTI
 
Destici; "Seçimde MHP ile ittifak yapaacğınız değerlendirmeleri yapılıyor?" sorusu üzerine, "MHP ile aynı kökten geliyoruz. Bu kamuoyunun yakıştırmasıdır, belki tabanların arzusudur. Seçim öncesi bu yakıştırmaları doğal karşılıyorum. Ancak görüşmemiz, oturup konuşmuşluğumuz olmadı" dedi. Destici, Saadet Partisi ile de bir görüşmelerinin olmadığını söyledi.

Milliyet





Son Güncelleme: 11.01.2015 14:01
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol