Sarayın Menüsünde Kuzu Eti, Dana Eti, Tavuk Eti Hepsi Olmalıymış

Sabah gazetesinden Tuba Kalçık’a konuşan Şef Hazer Amani, Cumhurbaşkanlığı’nın düzenlediği etkinliklerin yemek menüleri için yapılan harcamaları eleştirmenin doğru olmadığını öne sürdü.

08 Haziran 2021 Salı 09:47
Sarayın Menüsünde Kuzu Eti, Dana Eti, Tavuk Eti Hepsi Olmalıymış

Şef Hazer Amani, Cumhurbaşkanlığı’nın düzenlediği etkinliklerin yemek menüleri için yapılan harcamaları eleştirmenin doğru olmadığını belirtti.

Amani, “Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen etkinliklerdeki yemek menüsü ve mutfak harcamaları zaman zaman sosyal medyada eleştiriliyor” sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Bence eleştirilmemeli. Devlet erkanı misafirlerini en iyi şekilde ağırlamalı. Protokol sonuçta. Menüdeki yemeklerle Anadolu’muzun güzel yemeklerini tanıtıyoruz. Burada tanıtmayacaksın da nerede tanıtacaksın? Yabancı misafirlerimiz geldiğinde onlara en güzel şekilde yemeklerimizi sunmak için önemli bir fırsat. Aynı anda hem kuzu eti, hem dana eti, hem tavuk eti, hem balık, hem de sebze yemeklerine menüde yer verilmesi gerekiyor. Birini koyup, diğerini koymazsan olmaz. Anadolu’nun çeşitliliğini gelen misafirlerin görmesi ve tatması, ülkemizin mutfak zenginliğini tanıtmak için çok önemli. Bu yüzden mutfak için yapılan harcamaları eleştirmenin doğru olmadığını düşünüyorum.”

SARAYDA SAZLI-SÖZLÜ EĞLENCE...

Sarayın mutfak harcamaları zaman zaman eleştirilere sebep olurken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Beştepe Külliyesi'nde Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi onuruna verdiği yemeğin görüntüleri de sosyal medyada uzun süre tartışmalara sebep olmuştu. Baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından bazı anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısı sonrasında Erdoğan ve Kazımi, resmi akşam yemeğine geçmişti. Yemek, basına kapalı gerçekleştirilmişti. Davete katılan bir kişi tarafından cep telefonuyla çekilen görüntülerde, Arapça şarkı söyleyen bir sanatçı ve orkestra olduğu görülüyor sazlı-sözlü bir eğlence ortamı yansıyordu. Görüntülerde, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kazımi'nin yemek yedikleri masa da yer alıyordu.

İŞTE O ANLAR...

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 08.06.2021 09:54
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol