Saray'dan Bakanlıklara Şok Talimat!

Saray’dan bakanlıklara atama ve kararlara imza atmama talimatı gittiği iddia edildi.

01 Nisan 2021 Perşembe 11:51
Saray'dan Bakanlıklara Şok Talimat!

AKP’nin geçen hafta gerçekleştirilen 7. Olağan Kongresi ardından kabine değişikliği yapılacağına ilişkin iddialar kulislerde gündem olmayı sürdürüyor. Cumhurbaşkanlığı’ndan bakanlıklara verildiği belirtilen talimat, kabine değişikliği sinyali olarak yorumlandı.

Odatv’de yer alan habere göre, Cumhurbaşkanlığından; Bakanlıklara, bünyelerinde yeni bir atama ve herhangi bir karara imza atmama talimatı iletildi.

AKP 7. Olağan Büyük Kongresi’nde, parti yönetimine bazı yeni isimler girmiş ve birçok isim de çizik yiyerek liste kalmıştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un koltuklarına yeni isimlerin atanacağı belirtilmişti.

AKP kongresinin hemen öncesinde konuşan AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, “Kabine değişikliği olacak mı?” sorusuna “Cumhurbaşkanı yeni bir düzenlemeye gidecektir. Önümüzdeki günlerde bunu göreceğiz” cevabını vermişti.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise, kabine değişikliği yapılacağı iddialarına dair yaptığı açıklamasında, “Cumhurbaşkanımızın takdirinde bir konu. Var ya da yok demek, şu tarihte olacak demem gibi bir şey söz konusu değil ama siz de bilirsiniz. Bu durumlarda bütün tahminler boşa çıkar. Tamamen Cumhurbaşkanının takdirindedir” demişti.

YENİ KABİNEDE SOYLU İLE YER DEĞİŞTİRECEK İDDİASI

Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yeni kabinede görevden alınacağı ve Soylu’nun yerine Fuat Oktay’ın getirileceği iddia edildi. Aykırı’da yer alan habere göre; Kabine değişikliğine ilişkin iddialarda ilk öne çıkan isimlerden biri olan Soylu’nun görevden alınacağı öğrenildi. Yeni kabinenin en geç 48 saat içinde açıklanması beklenirken Soylu’dan boşalacak İçişleri Bakanlığı koltuğuna şu anda Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak görev yapan Fuat Oktay’ın getirilecek. Soylu’nun ise yetkileri sınırlandırılmış Cumhurbaşkanı yardımcısı olabileceği konuşuluyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 01.04.2021 11:55
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol