SARAYA BAŞKANLIK ŞOKU!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “teşekkür mitinglerini” iptal etmesinin altından, kendine sunulan ankette, 400 milletvekili istemini AKP’lilerin yüzde 44’ü, halkın da yüzde 72’si yanlış bulması çıktı.

15 Nisan 2015 Çarşamba 13:00
SARAYA BAŞKANLIK ŞOKU!

Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan’ın, 7 Haziran seçimlerini kısa bir süre kala “teşekkür mitinglerini” iptal etmesinin sırrı çözüldü. Erdoğan’ın sahalardan çekilmesinde anket sonuçları etkili oldu. AKP’ye yakın iki şirketin, son olarak yaptığı anketlerde çıkan sonuçlar Saray’ın ve AKP’nin hoşuna gitmedi. Ankette, AKP’lilerin yüzde 44’ü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim meydanlarına çıkmasına ve 400 vekil istemesine doğru bulmadığını bildirdi. Halkın da yüzde 72’si Erdoğan’ın 400 vekil talebinin yanlış olduğu şeklinde beyanda bulundu. Yine aynı anketlerde, başkanlık sistemine yönelik desteğin azalması dikkat çekti. Ankette, AKP tabanında başkanlık sistemine destek verenlerin oranı yüzde 60’a gerilerken, Türkiye’nin tamamında ise başkanlık sistemini istemeyenlerin oranı yüzde 65 oldu.

 
DAVUTOĞLU’NA ŞOK
 
Ankete, vatandaşlara hükümete kim yönetiyor sorusu da yöneltildi. Ankete katılanların yüzde 82’si bu soruya Cumhurbaşkanı Erdoğan yanıtını verdi. Geçen ay ise, ankete katılanların yüzde 79’u bu soruya yineı Erdoğan yanıtını vermişti. Yani bir aylık süre içinde, Türkiye’yi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yönelttiğine yönelik düşüncenin ağırlık kazandığı görüldü. Ankette, Türkiye’yi Başbakan Ahmet DAvutoğlu’nun yöneltiğine yönelik cevapların ise çok düşük olması dikkat çekti.
 
‘SÜMEYYE’YE SUİKASTE AKP’LİLER BİLE İNANMADI’
 
Anket şirketleri, Erdoğan’ın Merkez Bankası’na yönelik eleştirilerini ve Sümeyye Suikasti’ne yönelik iddialarla ilgili eğilimleri de ölçtü. Buna göre, doların yükselmesinde Erdoğan’ın etkisi olduğunu düşünenlerin oranı AKP tabanında yüzde 35, halk nezdinde ise yüzde 50 çıktı. Yani halkın yarısının doların yükselmesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eleştrilerinin rolü olduğunu düşündüğü belirlendi. Erdoğan kızı Sümeyye Erdoğan’a yönelik ortaya atılan suikast iddiaları da inandırıcı bulunmadı. Suikaste AKP’lilerin yüzde 52’si, halkın da yüzde 74’ü inanmadı.
HÜSEYİN ÖZAY/TARAF

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 15.04.2015 13:06
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Bahri Kibar 2015-04-15 13:50:13

Taraf yazıyorsa yönlendirmek içindir...!