Saldırının Şifresi: Bay Kemal...

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu saldırıya uğradığı anda hemen yanında bulunan Başdanışmanı Deniz Demir, yaşadıklarını anlattı...

21 Nisan 2019 Pazar 23:00
Saldırının Şifresi: Bay Kemal...

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu saldırıya uğradığı anda hemen yanında bulunan Başdanışmanı Deniz Demir, yaşadıklarını anlattı. Demir, saldırıdan önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu’nu eleştirirken kullandığı “Bay Kemal” ifadesinin kullanılarak, “Bay Kemal ne işin var burada” diye seslenildiğini anlatması dikkat çekti.

Demir “İyi ki boyum uzundu. Bu sayede Genel Başkanımız daha az darbe aldı. Sadece yumruklarla değil, tekmelerde de saldırdılar. Çok büyük bir tehlike atlattık. Ancak Sayın Kılıçdaroğlu vakur ve sakin tavrını hiç bozmadı” dedi.

Saldırıya ilişkin ilk işaretlerin, Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyundan önce cenaze alanına gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a yönelik gerçekleştiğini söyleyen Demir, Sözcü’den Zeynep Gürcanlı’ya konuştu. Demir, “Biz geldiğimizde önce yuhalamalar başladı. ‘Bay Kemal ne işin var burada' diye seslenenler oldu. Cenaze için saf tuttuğumuzda sözlü saldırılar arttı. O kadar ki, İmam provokasyonu engellemek için hızlıca namaza geçti. Namaz sonrasında ise fiili saldırı gerçekleşti” dedi.

Kılıçdaroğlu'nun biraz ilerde duran aracına da saldırı olduğunu, bu nedenle araca ulaşamadıklarını anlatan Demir, Saldırı sırasında Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilk tepki olarak gözlüğünü çıkardığını ve eline aldığını anlattı. Deniz Demir, “Gözlüğü Sayın Genel Başkanın elinden aldım. Gövdemle ona siper olmaya çalıştım. İyi ki boyum uzundu da biraz koruyabildim. Ama sadece yumruklar değil, tekmeler de her taraftan geliyordu” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun koruma ekibinin hemen önlem aldığını, Koruma Müdürünün kendilerini yakınlardaki bir eve soktuğunu kaydeden Demir, “Emniyet mensupları biz eve girdikten sonra önlem aldılar. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ancak ortalık sakinleştikten sonra eve geldi. Genel Başkanımıza geçmiş olsun dileklerini iletti” dedi.

Deniz Demir, olayı anlatırken bir kaç kez “çok büyük tehlike atlattık” ifadesini kullandı.

'BİR BARDAK SU İSTEDİ'

Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun şehit cenazesinde uğradığı saldırı sonrası sığındığı evin sahibi Rahim Doruk, yaşanan olayı anlattı. 

Cenaze namazı sonrası evine doğru gittiğini söyleyen Doruk, bu sırada kalabalık bir grubun evine doğru geldiğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çubuk'taki şehit cenazesinde uğradığı saldırının ardından partisinin genel merkezine geldi. Kılıçdaroğlu, genel merkez önünde otobüs üzerinden partililere seslendi.

Birilerinin CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun evine girmek istediğini söylediğini belirten Doruk, “Bu esnada itişme yaşandı. Kılıçdaroğlu’nun orada olduğunu görmedim. Bu esnada ben kapının önüne kadar geldim. Eşim korkudan kapıyı kilitlemiş, eşime kapıyı açması için yalvardım. Arkadan yüklenen bir grup vardı ve ben eziliyordum. Ben hala Kemal Kılıçdaroğlu’nu görmemiştim. Daha sonra kapı açıldı, içeri girdik” dedi.

‘EŞİMDEN BİR BARDAK SU İSTEDİ’

Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ‘misafir olmak zorunda kaldık, kusura bakma’ dediğini aktaran Doruk, şöyle konuştu:

“Benim evime sığınacağını rüyamda görsem inanmazdım. Kendi kendime düşünüyordum, ‘Kemal Bey evimde, dışarıdaki insanlar onu linç etmek istiyor, bana ve evime zarar verir mi?’ diye. Kemal Bey daha sonra eşimden bir bardak su istedi, eşim de su verdi. Yaklaşık 2 saat içeride oturduk. Daha sonra komutanlarımız geldi. Onlardan sonra Emniyet Müdürü geldi. Kemal Bey onları gördükten sonra rahatladı. Kemal Bey’de herhangi bir darp izi görmedim, yüzünde yumruk izi yoktu.

Ben de bu olaydan çok etkilendim. Daha sonra bakanlarımız geldi. Onlar da Kılıçdaroğlu ile görüştü. Kılıçdaroğlu’nu eşi de aradı. O sırada Kemal Beyi içeriden çıkarmak istediler. Kemal Beyi çıkartıp bir araca bindirdiler. Ben o esnada dışarı çıkamadım. Hiçbir suçum olmamasına rağmen vatandaşın tepkisini alıyorum. Türk İslam âdetinde misafiri kapıdan kovmak, evine geleni kovmak bizim fıtratımıza yakışmaz. Biz doğru olanı yaptık. İnsanlar bilmese de rabbim biliyor. Şehit bizim şehidimiz. Biraz daha sakinlik, anlayış, hoşgörü rica ediyorum.”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 22.04.2019 13:25
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol