SALDIRGAN SURİYELİ VE YPG'Lİ...

Başbakan Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Akar'ı ziyareti sonrasında Ankara'daki terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

18 Şubat 2016 Perşembe 12:00
SALDIRGAN SURİYELİ VE YPG'Lİ...

 Davutoğlu, "Bu intihar saldırısını gerçekleştiren Salih Neccar isimli Amûde 1992 doğumlu. Amûde, Kuzey Suriye'de bir şehir. Saldırının doğrudan YPG irtibatı ortaya konmuştur. 9 kişi gözaltına alınmıştır. Soruşturma derinleştirilerek sürdürülmektedir. Bütün unsurlar tek tek çıkarılacak ve adalete teslim edilecektir. Bu YPG, PYD mensubunun bölücü terör örgütü ile birlikte onların koordinasyonunda bölücü terör örgütünün Türkiye içindeki unsurları ile birlikte Kuzey Irak'tan da bu anlamda bir şekilde destek alan organize bir suç işledikleri artık kesinleşmiş durumdadır" diye konuştu.


Davutoğlu; "Bu terör saldırısı sonrası, operasyonlarımız devam ediyor. Dün, Haftanin kampına hava kuvvetlerimiz yoğun bir operasyonda bulundu. 60-70 civarında, aralarında bazı elebaşlarınında olduğu terörist etkisiz hale getirildi... Bu saldırının bedeli kesinlikle ödetilecektir. Her türlü meşru müdafada dahil, her türlü tedbiri sınırda alacağız' dedi. 



Davutoğlu, "YPG, Suriye rejiminin bir piyonudur. Suriye rejimine dönük her türlü tedbiri almak bizde mahfuzdur. YPG'nin Azez'e doğru ilerlemesi için bombardıman yapan Rusya'yı da bir kez daha uyarıyorum. Aynı zamanda iyi niyetle de olsa DEAŞ'a karşı YPG'ye destek veren müttefik ülkelere de sesleniyorum. YPG bizim kalbimizde terör saldırısı düzenledi. Eğer bu saldırılar devam ederse, YPG kadar onlarda bu sorumluluğu paylaşmış olurlar. Hiçbir NATO üyesi ülkenin, Türkiye'nin kalbinde bize saldırı yönelten bir terör örgütüyle ilişki kurmasını mazur görmeyiz' dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 18.02.2016 12:04
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol