Salda Gölü'nü Suud'lara Söz Vermişler!

'Millet bahçesi' yapılmak istenen Salda Gölü’nün bulunduğu Yeşilova’nın Belediye Başkanı Mümtaz Şenel, 'Yapılaşma buranın sonu olur. Tıpkı Ayder ve Uzungöl’de yaşadığımız gibi. Benim son duyduğum da şu; burası Suud'lara söz verilmiş' dedi.

05 Eylül 2019 Perşembe 22:36

Göl çevresini imara açacak olan "Millet bahçesi" için yapılan ihalenin gizli kapaklı yürütüldüğünü, milletvekillerinin dahi içeriye alınmadığını belirten Burdur Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel, dikkat çeken iddialarda bulundu.

Sözcü’den Özlem Gürses’in haberine göre, ihale sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan Şenel, şöyle konuştu:

Proje için ihale yapıldı ama nasıl? Salda ihalesi planlar onaylanmadan yapıldı. Bizim milletvekilimizi bile içeri almadılar. Her şey gizli kapaklı, açık bir şey yok. “Ben yaptım, oldu” diyorlar!

7 firma katıldı, bunlardan ikisi Enam İnşaat ve İzbay İnşaat. Enam İnşaat, Ankara’da Melih Gökçek döneminde gündeme gelen ve sayısız ihale alan bir firma. İzbay İnşaat’ın ise merkezi Siirt’teymiş.

Benim son duyduğum da şu; burası Suudlara söz verilmiş. İşin tuhafı, gölü korumak için burası Özel Çevre Koruma içine alındı, üç kişilik bir heyet kurdular, benim ilçemde çivi bile çakamıyoruz ama Salda’yı koruyamıyoruz. Hatta ÇED raporu olmadan göl yakınında bazı alanlara madencilik ruhsatı bile vermişler…

emine erdoğan salda gölü ile ilgili görsel sonucu

yuzdeyuzhaber

Son Güncelleme: 09.10.2019 11:43
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol