'SAKIN O SORUYU SORMAYIN...'

Sebahattin Önkibar, Erdoğan'ın gazetecilere 'Kürdistan bayrağı' tartışmasına ilişkin soru sorulmasının yasaklandığını iddia etti.

04 Mart 2017 Cumartesi 14:30
'SAKIN O SORUYU SORMAYIN...'

Aydınlık yazarı Sebahattin Önkibar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Pakistan ziyareti sırasında uçakta, gazetecilerin 'Kürdistan bayrağı' tartışmasına ilişkin soru sormalarının yasaklandığını iddia etti.

Önkibar yazısında bu iddiasını "Gelelim Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın son Pakistan seyahatinde yaşananlara! Fotoğraflar yayınlandı, bu geziye çok sayıda sözde(!) gazeteci çağrıldı. Ama buna rağmen Türkiye’de gündem olan önemli bir konu uçakta yapılan sohbette hiç ama hiç gündeme gelmedi. Evet Barzani’nin Türkiye’ye gelişi ile Ankara ve İstanbul’a asılan Kürdistan bayrakları konusu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sorulmadı ki bu konu günlerdir iç siyasetin en önemli maddesiydi" sözleriyle aktardı.

BU SORUYU SORMAYIN TALİMATI

Önkibar, yazısının devamında şunları belirtti:

"Başbakan Binali Yıldırım’ın da dahil olduğu bu tartışmada devletin birliğini temsil eden Cumhurbaşkanının söyleyecek sözleri olabilirdi.

Öyle iken bu konu hiç gündeme getirilmedi neden acaba?

O geziye katılanların haberlerine baktım bu başlıkla alakalı tek satır ve ifadeleri yok.

Derken hakikate dolaylı olarak ulaştım.

Meğer Cumhurbaşkanı gazetecilerin bulunduğu bölüme gitmeden yani sohbete başlamadan önce görevliler aracılığı ile kulaklara şöyle fısıldanmış:

-”Cumhurbaşkanımız, Barzani ve Kürdistan bayrağı tartışmalarına girmeyecek... Bu konuyu lütfen gündeme getirmeyelim!..”

KABİLE DİKTATÖRLÜKLERİNİN GERİSİNE DÜŞMEK

Bu aslında bir emirdi ve herkes buna riayet etti.

Bazı yandaş gazeteciler bizim bu yazımızdan sonra böyle bir fısıldama olmadı diyebilir ki zaten aksi beklenmez... Böyle diyecek olana, siz gazeteci değil misiniz, Barzani ve Kürdistan bayrağına Bahçeli’nin tepkisini niye sormadınız sorusunu sorarım.

İşte bu hale geldiğimiz içindir ki Türkiye AKP iktidarı ile beraber basın özgürlüğünde Afrika’nın kabile diktatörlüklerinin bile gerisine düşmüştür."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 05.03.2017 02:12
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Ismail Güneş 2017-03-06 17:38:13

Böylece 23 milyon ÖKÜZ şehit edebiyatı yapacak, Kürdistanı kurma görevi alan ABD ajanının Kürdistan bayrağıyla karşılandığından haberi olmayacak.

Lan ÖKÜZ bile sizlerden daha akıllı ve ferasetlidir.