'SAKARYA'DAKİ OLAY SAPIKLIK...'

Sakarya'da ikinci bebeğini kucağına almak için gün sayan Suriyeli kadın ve 10 aylık bebeğinin katledilmesine ilişkin Tayyip Erdoğan da bir açıklama yaptı. Erdoğan olayı "sapıklık" olarak değerlendirdi.

10 Temmuz 2017 Pazartesi 12:47
'SAKARYA'DAKİ OLAY SAPIKLIK...'

Hamburg'taki G-20 zirvesi dönüşü uçakta gazetecilere açıklamalarda bulunan  genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip  Erdoğan, Sakarya'da çocuğu ile birlikte vahşice katledilen 9 aylık hamile Suriyeli kadınla ilgili konuştu:  'Tahammül edilebilir bir şey değil. Bu nasıl bir vicdansızlıktır. Bu nasıl bir kalpsizliktir' dedi. Erdoğan olayı "sapıklık" olarak tanımladı.

 İşte Tayyip Erdoğan'ın Hamburg dönüşü uçakta yaptığı o açıklamadan önemli bölümler;

"3 milyar avroyu hala vermediler"

“Avrupa Birliği mülteciler konusunda yükümlülüklerini yerine getirmedi. dürüst değiller. Mülteciler için 3 milyar euro'luk taahhütleriyle ilgili parayı hazırladıklarını söylüyorlar. Ama para gelmiş değil.”

 "Diyalog için Katar, Kuveyt ve Suudi Arabistan'a gitmeyi planlıyoruz"

"Putin ve Trump ile Körfez ülkelerinin Katar’a uyguladığı ambargoyu görüştüğümüzde ‘diyalog yoluyla çözüm’ mesajı veriyorlar. 15 Temmuz’dan sonra benim özel bir trafiğim olabilir. Taraflar arasında diyaloğun artması için bölgeye, Katar, Kuveyt ve Suudi Arabistan’a gitmeyi planlıyoruz."

 "Sakarya'daki olay sapıklık"

Sakarya’da Birol Karacal ile Cemal Bay, işyerinde tartışıkları suriyeli Halid al Rahmun’un 11 aylık oğlunu boğmuş, 9 aylık hamile eşini tecavüz edip öldürmüştü.  Erdoğan “Suriyeli hanım kardeşimizle ilgili bu olay, tahammül edilebilir bir şey değil. Bu nasıl bir vicdansızlıktır! Bu nasıl bir kalpsizliktir! İnsanlıktan nasibi yok bunu yapanların. Sapıklık bu.” 

 "Sosyal medyadaki Suriyeliler aleyhine yapılan kampanyalarla ilgisi yok"

 "Bu olayın sosyal medyada suriyeliler aleyhine yapılan kampanyalar ile ilgisi var mı" sorusunu Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle yanıtladı: “Onun Sakarya’daki hadiseyle bağlantısı olduğunu düşünmüyorum. Sapıklık bu.”

Mesele Suriyeli düşmanlığı değil: Durdurulamayan kadın cinayetleri

"Bunlar mı adalet arıyor?"

 "Bunların adaletle alakalı olduklarını düşünmüyorum. Benim belediye başkanı iken hapse atılmam Ecevit'in başbakanlığı döneminde gerçekleşti. O zaman DSP Genel Başkanı olsa da neticede CHP'nin her şeyiyle sahiplendiği biridir Ecevit. Merve Kavakçı'yı hatırlatmıştım size. Başörtüsünden dolayı, 'Bu kadını atın buradan dışarı' diye haykıran kimdi o vakit? Ecevit. Adalet falan dinlemediler. Kavakçı'yı başörtüsü nedeniyle Meclis'ten dışarı atıp elinden vatandaşlığını bile aldılar. Bu ülkede tüm bunları yapanlar onlar işte. Şimdi bunlar mı adalet arıyor? Kendi partisinde genel başkanlığa aday olmak isteyeni dahi hazmedemeyip hemen disiplin kuruluna sevk ediyor. Bu mu adalet? CHP grup toplantısında kendisine karşı çıkan eleştirel sesler kesiliyor, tekme tokat dışarı atılıyor. Bunları yapan tutmuş adaletten bahsediyor. Yolculuk esnasında millete çektirdiği çileyi konuşmuyorum bile...

 "Af örgütü gözaltıları için yargı kararı beklenilmeli"

 "Şu anda polis tutanaklarındaki bilgiler var sadece. Kastettiğim o tutanaklardaki iddialardır. Henüz erişemediğimiz, bilgimizin olmadığı konular da vardır tabii ki. 9 kişiyle alakalı polis tutanaklarından yargı ne sonuca ulaşır, ne karar alır bilemiyorum. Tabii o gruptan daha önce alınmış Taner Kılıç diye biri daha var ki onun durumu daha farklı: Onda ByLock çıktığı için FETÖ ile iltisaktan söz ediliyor. Büyükada'daki gözaltılarla ilgili temennim o ki süratle bu iş biter. Yargının vereceği kararı beklemek lazım.

"Belli merkezden hareket edercesine soruyorlar"

"Tabii bazı hadiselerde Batı'daki durum, hemen derlenip toparlanmaları da manidar. Bakın bu Deniz (Yücel) denilen şahsı, Hamburg'daki basın toplantımızda da yine sordular. Şansölyle aynı şekilde, Norveç soruyor, takip ediyorlar. Belli merkezden hareket edercesine takip ediyorlar.."

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol