Şaibeler Başladı! İlki Çekmeköy'de...

İstanbul'un Çekmeköy ilçesine bağlı Merkez mahallesinde ailesi ile yaşayan Halim Borak, seçime saatler kala seçmen kaydının olmadığını öğrendi. Eşi, kızı ve kaydının silindiğini söyleyen Borak, YSK sistemine girdiğinde de 5 kişinin kaydının yaşadığı evde olduğunu öğrendi. Kaya şimdi de, "Evimde kaydı görünen 5 kişi kim?" diye soruyor.

31 Mart 2019 Pazar 12:23

Seçime saatler kala İstanbul Çekmeköy’de ailesi ile yaşayan Halim Borak, oturdukları evde tanımadığı beş kişinin seçmen olarak kayıtlı olduğunu öğrendi. Sekiz yıldır ay evde yaşadığını söyleyen Borak, ikametgâhını hiç taşımadığını, önceki seçimlerde de sandık görevlisi olduğunu belirterek, “Benim evimde yaşayan beş kişi kim? Böyle bir şey nasıl olabilir?” diye soruyor.

Gazete Duvar'dan Hacı Bişkin'in haberine göre, Borak ve ailesi 8 yıldır Çekmeköy ilçesine bağlı Merkez mahallesi Eren sokaktaki bir apartman dairesinde yaşıyor. Seçime kısa bir süre kala muhtara gittiğinde kayıtlarının silindiğini öğrendi. Halim Borak, “Urfa’da yaşayan bir Suriyeli akrabam İstanbul’a gelmek istedi. Burada çalışacaktı. Fakat şehrin dışına çıkması için emniyetten izin alması gerekiyordu. Ben de muhtarlığa giderek ikametgâh almak istedim. Muhtarlık bana ‘sen burada oturmuyorsun ki’ dedi.”

Borak, yaşadıklarını, “İlçe nüfus müdürlüğüne gittim bana ‘yanlışlık yapılmış’ dediler. Ben de ikametgâhımı taşımadığım müddetçe böyle bir şeyi nasıl yapabiliyorlar diye sordum. Ama yanıt alamadım. YSK’nin sistemine girdim, kaydım görünmedi. Seçmen bilgi kağıdını alınca dairemde beş kişinin kaydının olduğunu gördüm. Kimler? Bunları tanımıyorum. Daha önce burada oy kullandım. Kızım da ben de sandık görevlisi olduk. Nasıl yaparlar anlamıyorum. Seçim kütüğünde kaydım görünmüyor. Soy isimleri Kaya olan beş kişinin kaydı benim oturduğum dairede görünüyor. Ben kızım ve eşim bu seçimde oy kullanmayacakmışım!” diye anlatıyor.

"İki ay önce bu vakalarla çok karşılaştık"

Konuyla ilgili CHP ilçe yönetimi şunları söyledi:

“Söz konusu kişi seçmen olarak görünmüyor. Biz iki ay önce bu vakalarla çok karşılaştık. Seçmenlere mesaj gönderdik. Düzeltmeler oldu. Ama artık yapacak bir şey yok.”





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol