'ŞAHSİ HIRSLARI VE KİBRİ DIŞLIYORUZ'

Ben olmazsam, dava ilerleyemez’ diyenlerin kibir tuzağına düştüğünü vurgulayan Erdoğan, “Bu kutlu hareket mensuplarına şeref verir. Alınan ortak kararları, şahsi beklentileriyle uyuşmadığı için beğenmeyen bu kutlu davaya haksızlık etmiştir” dedi...

19 Ağustos 2017 Cumartesi 13:08
'ŞAHSİ HIRSLARI VE KİBRİ DIŞLIYORUZ'
Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partinin başına geçtiği günden bu yana teşkilata yönelik yaptığı, “metal yorgunluğu var”, “yenilenme sürecine gireceğiz” gibi uyarı ve açıklamalarını Ak Parti’nin resmi yayın organı, “Türkiye Bülteni”nden de sürdürdü. 

Ak Parti’nin kurulduğu günden bu yana tüm saldırı ve tuzakları püskürttüğünü ifade eden Erdoğan, “Sırtımızı önce Hakk’a, sonra halka dayadık ve hak bildiğimiz yolda, istikametimizden sapmadan yürüyerek bugünlere kadar geldik. Biz yola milletimizle birlikte çıkmıştık. Bugüne kadar her ne yapmışsak, milletimiz için yaptık. Bugüne kadar hangi sorunun üstesinden gelebilmişsek, yine milletimizin duası, desteği sayesinde geldik. Biz milletimiz için çalıştıkça, gayret ettikçe, ter döktükçe, milletimiz bize daha çok sahip çıktı. Türkiye’ye saldıran herkesin bizi hedef almasının sebebi budur. Bazıları sanıyor ki, mesele şahsımızdır, mesele hükümetimizdir, mesele partimizdir. Halbuki mesele milletimizdir, mesele ülkemizdir. Asıl mesele bağımsızlığımızdır” dedi.

‘Sürekli yenileyeceğiz’

Rehavete kapılmadan sürekli daha çok çalışacaklarını vurgulayan Erdoğan, “Daha çok insana ulaşacağız. Toplumun hiçbir kesimini ihmal etmeyeceğiz. Özellikle gençlere ve kadınlara özel önem vereceğiz. Bunun için kendimizi sürekli yenileyeceğiz. AK Parti, en zor dönemde dahi iki husustan vazgeçmemiştir. Bunlardan biri özgürlük-güvenlik dengesini gözetmek, diğeri de ekonomideki önceliklerimiz ve yatırımlarımızdan asla vazgeçmemektir. Bugün, dünyanın en eli kanlı terör örgütlerinin saldırılarına maruz kalmasına rağmen, mücadelesini demokrasi ve hukuk içinde yürüten bir ülke olmamızın gerisinde, işte bu anlayış vardır” değerlendirmesi yaptı.

‘Nifakı dışlıyoruz’

Önümüzdeki yıllarda da “demokrasi”, “hukuk” ve “yatırımlar” konularının ana gündemleri olacağını kaydeden Erdoğan şöyle devam etti: “Bu büyük dava, bu kutlu hareket mensuplarıyla şereflenmez; tam tersine, mensuplarına şeref verir. ‘Ben yoksam, dava da yok’ diyenler daha en baştan kaybetmiş olanlardır. ‘Ben olmazsam, dava ilerleyemez’, ‘Bu dava ancak benim ismimle ayakta kalır’ diyenler davanın ruhunu, özünü anlayamamıştır, kibir tuzağına düşmüştür. İstişareyi, ortak aklı dışlayan, alınan ortak kararları, şahsi beklentileriyle uyuşmadığı için beğenmeyen bu kutlu davaya haksızlık etmiştir. Bu dava, hiçbir zaman, tarihin hiçbir döneminde, makam davası, rütbe davası, paye davası olmamıştır. Bu dava, şahsi hırsları, kibri, fitneyi ve nifakı, kıskançlığı, çelme takmayı, başkasının kuyusunu kazmayı her zaman dışlamış, her zaman dairesinin dışına atmış bir davadır.”

‘İhanet edenler yok olur’

Tarihin, “davasına ihanet edenlerin nasıl onursuzca yok olup gittiğine” dair örneklerle dolu olduğunu anlatan Erdoğan, “Bizim dahi, yakın tarihimiz, davasına ihanet eden, partisine ihanet eden, kendisini seçen milletine ihanet edip zillete düşen isimlere şahit olmuştur. Onları hiç kimse hatırlamıyor. Allah’a hamdolsun, bu dava dimdik ayakta duruyor ve umutla geleceğe ilerliyor. Safını cesaretten yana belirleyenler, bugün izzetleriyle, şerefleriyle, haklı gururlarıyla AK Parti çatısı altında hizmete devam ediyorlar. Bugün de, bundan sonra da isimler değişecek.

Hiçbirimiz bu dünyada baki değiliz, hepimiz faniyiz. Bu dava uğruna emek sarf edenler hayırla yad edilecek.

Bu dava uğruna, canını, malını, mesaisini ortaya koyanlar hiç unutulmayacak.”

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol