'Sağdan Soldan Tehditler Geliyor'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Parlamento Başkanları Konferansı'nda konuştu.

11 Ekim 2019 Cuma 20:55

Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları şöyle:

"Yaşadığımız sıkıntılar coğrafyamızın kaderi değildir, bu kötü gidişi durdurmak bizim elimizdedir."

"Uzun terörle mücadele dönemimizde, güvenlik güçlerimizden ve masum vatandaşlarımızdan binlerce şehit verdik. Çocukları, kundaktaki bebekleri, okulları, kütüphaneleri hedef almaktan çekinmeyen bir barbarlığa şahit olduk."

"Bu kadim coğrafyanın huzurunu, güvenliğini, esenliğini dünya barışının anahtarı olarak görüyoruz. Maalesef uzunca bir süredir bu kadim coğrafyanın en azından önemli bir bölümü acıyı ve sefaleti sırtlanmak zorunda kalmıştır."

"Güvenlik olmadan barış olmaz, barış olmadan kalkınma olmaz. Kalkınma olmadan huzur ve refah olmaz. Huzur ve refah olmadan da toplumlar geleceğine güvenle bakamaz."

"Fırat'ın batısını olduğu gibi doğusunu da terör örgütlerinden temizleyerek hem sınırlarımızın güvenliğini temin edeceğiz, hem de ülkemizde Suriyelilerin kendi evlerine huzuru kalple geri dönmelerini sağlayacağız"

"Bizim bu mücadelemiz Kürtlerle değil, mücadelemiz terör örgütleriyledir."

-"Sağdan soldan tehditler geliyor, harekatı durdurun diye. Trump’a da söyledim diğerlerine de söyledim, bunu durdurun diye durdurmadılar. Biz de öyleyse kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz, bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Bu bölgeyi terk edecekler. Biz bu bölgeyi güvenli bölge olarak ilan ettik. Kim için? Ülkemizde yaşayan Suriyeli mülteciler için."

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol