Sadettin Tantan'dan Flaş Açıklamalar!

Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, Karabağ'daki ateşin bölge ülkelerine sıçraması halinde sonuçlarının çok ağır olacağını belirtti.

17 Ekim 2020 Cumartesi 09:30

Doğu Akdeniz ve Kafkaslar'da yaşanan enerji ve ticaret yolları mücadelesini değerlendiren Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, Karabağ'daki ateşin bölge ülkelerine sıçraması halinde sonuçlarının çok ağır olacağını belirtti. Ermenistan'ın, emperyal güçler tarafından kışkırtıldığını, Kafkaslarda "maşa" olarak kullanıldığını öne süren Tantan, "Büyük bir kargaşa çıkması halinde ilk kaybedecek olanlar, bölge ülkeleridir" dedi.

Tantan, "Bu yüzden yıllardır yoksulluk ve yoksunluk içinde yaşayan Ermeni halkı bu gerçeği görmeli. Ermeni ordusunun işgal ettiği topraklardan çekilmesi ve Azerbaycan'la masaya oturmasıyla birlikte küresel güçlerin oyunları boşa çıkarılır. İran ve Rusya'nın da bu sürece destek olması kendileri açısından fayda sağlayacaktır. Gürcistan'ın Rusya tarafından tehdit edilerek Abhazya ve Osetya'ya el koymasından, İsrail'in Azerbaycan'daki faaliyetlerinden de mutlaka ders çıkarılmalı" dedi.

“KUŞATILMIŞ BİR TÜRKİYE”

Tantan, "Emperyal güçler, Osmanlı'dan başlayıp Türkiye Cumhuriyet'in kuruluşu ve sonrasında da devam eden Büyük Ermenistan ve Büyük Kürdistan projelerini hiç rafa kaldırmadı. ABD'nin İngiltere ile birlikte hazırlayıp Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) olarak masaya koyduğu haritaya baktığımızda gerçekler adeta yüzümüze haykırıyor. Ne var o haritada; Ermenistan'a, Karadeniz üzerinden deniz yolu açmak var. Peki başka ne var; BOP haritasında 'özgür Kürdistan' olarak yazdıkları sözde bir ülke var! Sınırın bir ucu Karadeniz'e uzanıp Ermenistan'la komşu oluyor. Diğer ucu güneyde, Doğu Akdeniz havzasına açılıyor. ABD, silah ve petrol kuyularıyla desteklediği PKK/YPG'yi kendi ordusu haline getirdi. Kuzey Irak'ta kurdukları Kürt devletinin benzerini Suriye'de gerçekleştirmek istiyorlar. Meselenin bütününe baktığımızda karşımıza kuşatılmış bir Türkiye çıkıyor" diye konuştu.

Tantan şunları söyledi: "Küresel güçler, egemenliklerini devam ettirmek bakımından Avrasya'nın çıkış ve giriş kapılarına hakim olmak istiyor. Avrasya'nın giriş kapıları, Karadeniz havzası, Ege havzası ve Doğu Akdeniz havzası ile Basra Körfezi, Kızıl Deniz'deki Babül Mendep Boğazı. Kıta Asya'ya, Kıta Afrika'ya el koyabilme ayakları bunlar. ABD bu bölgelere el koyabilmek için BOP kapsamında Arap baharı ile Kuzey Afrika'yı karıştırdı" dedi. Tantan, "Türkiye, yıllarca PKK terör örgütüyle mücadele etmek zorunda bırakılarak gücü emildi. ABD, Fransa, İngiltere, Almanya ve İsrail'in desteklediği FETÖ ile Türkiye içten çökertilmek istendi" ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE KULLANILABİLİR ÜLKE YAPILMAK İSTENİYOR”

Küresel güçlerin, kendi çıkarları için Türkiye'yi kullanmak istediklerinin inkar edilemez bir gerçek olduğunu iddia eden Sadettin Tantan, eleştirilerini şöyle sürdürdü:

"İktidar, uyguladığı yanlış politikalarla, adeta ABD ve İsrail'in çıkarlarına hizmet edecek şekilde Türkiye'nin alt yapılarını yok etti. Hatta iktidara 'federal yapıya geçin, bu devletler size bağlansın, büyüyün' vaadi de verilmiş olabilir. AKP'de siyaset yapanlar da, ayrılmış olanlar da 'Obama bize ihanet etti' söylemini kullanıyor. O zaman ne vaatte bulundunuz ki size ihanet etti? Ne vaatlerde bulundunuz, hangi vaatlerle Yahudi lobilerine imza attınız da Türk siyasetinin yıllarca uyguladığı kimlikli politikadan uzaklaştınız? Çağımızın en büyük gücü olan enformasyon ve bilgi savaşlarında alt yapınız var mı? Mali ve ticari savaşlarda buna karşılık verecek alt yapınız var mı? Küresel güçlerin istihbarat servislerinin sizin halkınızı kışkırtacak, içeriden çökertecek hamlelerine karşı istihbarat yapınızı oluşturdunuz mu? Yurt dışında ve yurt içinde yapılandırma var mı? Yurt dışında ki sermaye temsilcilerinizin istihbarat alt yapısı var mı? Destek veriyor musunuz? Türk milletinin lehine kullanılacak anlayışınız var mı?"

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 17.10.2020 09:32
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol