'SAÇILACAKSA SAÇILSIN...'

Çağlayan, Bağış, Güler ve Bayraktar, AK Parti grup başkanvekilleri Mustafa Elitaş ile Mahir Ünal, soruşturma komisyonu karar oylamasından bir gece önce Başbakan Davutoğlu ile bir araya geldi.

23 Ocak 2015 Cuma 12:20
'SAÇILACAKSA SAÇILSIN...'

 21 Aralık gecesi 2.5 saat süren toplantıda AK Partili komisyon üyelerinin ‘Yüce Divan’a gönderme’ eğilimini öğrenen Davutoğlu, 4 eski bakana, “Kendiniz gitmek istediğinizi açıklayın” dedi. Bir bakanın AK Parti’yle ilgili çok sayıda bilginin ortaya saçılacağını söylemesi üzerine de Davutoğlu, “Saçılacaksa saçılsın” diye sert tepki gösterdi. Ancak 4 eski bakanın temsilci seçtiği Çağlayan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşünce, komisyon üyelerinin tavrı değişti.

AK Partili 4 eski bakan, TBMM Genel Kurulu’nda yapılan oylama sonucunda Yüce Divan’a gönderilmekten kurtuldu. Oylama sonrasında ortaya çıkan bilgilere göre, Soruşturma Komisyonu’nun AK Partili üyeleri 4 eski bakanı Yüce Divan’a göndermek istedi. Ancak 4 eski bakanın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı devreye sokmasının ardından durum değişti.

KRİTİK 2.5 SAAT

Hürriyet’in elde ettiği bilgilere göre, Soruşturma Komisyonu’nun AK Partili üyeleri, 22 Aralık 2014 günü yapılacak karar oylaması öncesinde, AK Parti TBMM Grup Yönetimi ile görüşmelerde, “Yüce Divan yönünde oy kullanacağız” mesajını verdi. Bunun üzerine, AK Parti grup başkanvekilleri Mustafa Elitaş ve Mahir Ünal, 4 eski bakan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, 21 Aralık akşamı Başbakanlık Konutu’nda 2.5 saatlik kritik bir toplantı yaptı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 23.01.2015 12:25
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol