Rusya Açıkladı: Biz Türkiye İle Anlaştık...

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ankara’da yapılan görüşmelerde Suriye genelinde ve İdlib’de tansiyonun düşürülmesi için Türkiye ile anlaşmaya varıldığını duyurdu.

29 Şubat 2020 Cumartesi 11:54
Rusya Açıkladı: Biz Türkiye İle Anlaştık...

Rusys Dışişleri Bakanlığı, Ankara’da yapılan Suriye görüşmelerine ilişkin, “Yapılan görüşmeler, sahada tansiyonu düşürme anlaşmasıyla sona erdi” açıklamasında bulundu.

Türk heyetine Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal başkanlık etti. Rus tarafını ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Suriye Özel Temsilcisi Alexander Lavrentiev ve Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin başkanlığındaki heyet temsil etti. Dünkü görüşme, Rus tarafından gelen talep üzerine yapıldı.

Görüşmede Rus tarafına, derhal sürdürülebilir bir ateşkes ilan edilmesi, gerginliğin azaltılması ve rejimin Soçi Mutabakatı sınırlarına çekilmesi gereği vurgulandı.

Türk ve Rus heyetleri daha önce İdlib konusunda Ankara ve Moskova’da 2 tur görüşme yapmıştı. İki ülke heyetleri, dün ve önceki gün de Dışişleri Bakanlığında bir araya gelerek, İdlib’deki durumu ele almıştı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı’dan yapılan son dakika açıklamasında, Ankara’da yapılan Suriye görüşmelerine ilişkin, “Yapılan görüşmeler, sahadaki tansiyonun düşürülmesi mutabakatıyla sona erdi” denildi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 29.02.2020 12:01
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol