RTÜK Başkanı'na Maaş Üstüne Maaş!

Cumhurbaşkanı Danışmanı ve Bakan Yardımcısı güreşçi Hamza Yerlikaya’nın Vakıfbank yönetimine atanmasının ardından RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de Halkbank Yönetim Kurulu üyeliğine atandı.

13 Haziran 2020 Cumartesi 11:16
RTÜK Başkanı'na Maaş Üstüne Maaş!

Eski milli güreşçi Hamza Yerlikaya’nın Saray’daki ve bakanlıktaki görevlerine rağmen üçüncü görev olarak Vakıfbank yönetimine atanmasını tartışırken, bir başka ilginç atama ise Halk Bankası’nda yaşandı. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin Halk Bank yönetim kuruluna girdi.

3 YERDEN MAAŞ ALACAK
Şahin’in daha önce TÜRKSAT yönetim kurulu üyeliği de olduğu ortaya çıkmış ve CHP’li Ali Öztunç, Şahin hakkında “RTÜK başkanı olarak maaş alıyor, Basın İlan Kurulu’nda genel kurul temsilcisi olarak 5 bin 300 lira maaş alıyor, TÜRKSAT yönetim kurulu üyesi olarak da 15-20 bin lira arasında maaş alıyor. RTÜK başkanının aylık maaşı 50-60 bin lirayı buluyor” demişti.

Şahin, tartışmaların ardından TÜRKSAT yönetim kurulu üyeliğinden istifa etmişti.

Şahin, yeni göreviyle birlikte RTÜK’te, Basın İlan Kurumu’nda ve Halkbank’ta görev almış oldu.

Sosyal medyada ekonomi eğitimi almamış kişilerin devletin bankasının yönetim kuruluna getirtilmesi büyük tepki topladı.

İşte o tepkiler:

MUHARREM İNCE: ARTIK DIŞ MİHRAKLAR EKONOMİMİZE SALDIRMAYA CESARET EDEMEZ
“Dış mihrakları, Londra merkezli karanlık operasyonları, faiz lobilerini kündeye getirmek için Vakıfbank Yönetim Kurulu üyeliğine Bakan Yardımcısı, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı güreşçi Hamza Yerlikaya atanmış. Hayırlı olsun. Artık dış mihraklar ekonomimize saldırmaya cesaret edemez.”

ÖZKOÇ: DEVLETİ ARPALIK YAPAN SARAY SOSYETESİ
CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ise bu kararı “Devleti, ARPALIK yapan Saray Sosyetesi” ifadeleriyle eleştirerek, birden fazla maaş alan AKP’li bürokrat ve eski vekillerin listesini paylaştı.

MELDA ONUR: HALKBANK DOSYASI TRUMP’IN ÇEKMECESİNDE
Benim anlamadığım bankacılık bilgisi olmayan 2 üye bankaya hangi kararı aldıracak? Vakıfbank yağlı güreş, Halkbank medyacı olacak demek ki. Bilemedim.

RTÜK Başkanı seçilen bir kişi 12 bin 500 lira maaş alıyor. Ikinci bir kamu görevine atanırsa maaşı ne olacak? Çünkü kamu görevi yapan banka yönetim kurulu üyesi 22 bin 500 liranın altında para almıyor. Kimsenin aldığı parada gözüm yok. Sadece takıldım.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 13.06.2020 11:28
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol