RİSALE-İ NUR KAVGASI...

Risale-i Nur külliyatının basımının devlete geçmesi tartışmaya yol açtı. Düzenlemeden Aziz Nesin'in kitaplarının da etkileneceği savunuluyor.

09 Temmuz 2014 Çarşamba 10:14
RİSALE-İ NUR KAVGASI...

  İslamî konularda Bediüzzaman Said Nursî tarafından yazılan Risale-i Nur külliyatının basımının devlete geçmesi tartışmaya yol açtı. Gazeteport'un edindiği bilgiye göre, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda AK Parti’nin önergesi ile torba kanun tasarısına bir madde eklendi ve Risale-i Nur'un basım hakkı, Kültür Turizm Bakanlığına devredildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Bakanlar Kurulu kararı ile, eserin topluma ulaşması sağlanacak şekilde yayımlanacağını belirtti ve ''Varisçilerden bazıları bir eserin yayımlanmasını istemediği zaman yayınlanamıyor, bu durumu ortadan kaldırıyoruz" dedi.

NAZIM'IN KİTAPLARI
Muhalefet ise düzenlemenin siyasi olduğunu savunuyor. CHP milletvekilleri ''Düzenleme Sebahattin Ali, Nazım Hikmet'le ilgili de uygulanabilir. Devlet neden kitabın basımıyla uğraşır" dediler. Yeniasya Gazetesi de düzenlemeyi yapan AKP milletvekillerini ''Milletin vekili değil, hükümetin kurşun askerleri'' olarak niteledi ve ''Bu vebalin altında kalırsınız'' diye yazdı.

Risale-i Nur, Said Nursî tarafından 1925 yılında yazılmaya başlanan ve 24 yılda tamamlanan kitapçıklardan oluşuyor. Risale-i Nur, 6 bin sayfadan oluşan ve ayet sırası takip etmeyen bir tefsir külliyatı olarak niteleniyor. Külliyat, inanç başta olmak üzere, siyasi, ahlaki ve felsefi sorunları irdeliyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 09.07.2014 10:21
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
nejmi tut 2014-07-09 15:57:27

bu risale i nur denen kitabı bundan sonra devlet bastıracakmış.öncelikle devlet her önüne gelen kitabı bastırmaz.tek amaç paralelcilerin elindeki gelir kaynağını kurutmak.buda güzel ama kazanan kim akp kaybeden kim devlet.oysa bu yapılan yanlıştır.bu kitabı okuyan cahiller olduğu sürece birileri hep kazanacaktır.kardeşim iyi müslüman olmak için illede birilerinin önünde eğilmen gerekmez.sadece kurana bağlan yeter.bizler ne yapıyoruz,kuranı bırakmışız başka yerlerde birşeyler arıyoruz.