Reuters'den Erdoğan-ABD İddiası

Reuters yaptığı haberde AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çarşamba günü yaklaşık 20 ABD’li şirket yöneticisi ile telefon görüşmesi gerçekleştireceğini iddia etti.

25 Mayıs 2021 Salı 13:48
Reuters'den Erdoğan-ABD İddiası

Reuters, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çarşamba günü yaklaşık 20 ABD’li şirket yöneticisi ile telefon görüşmesi gerçekleştireceğini duyurdu. Görüşmede Türkiye’deki yatırım olanakları ele alınacak.

Reuters’ın konuya yakın dört kaynağa dayandırdığı haberine göre; toplantının ABD Ticaret Odası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi tarafından organize edileceği belirtildi. Bir kaynak, ABD hükümetinin planlamada yer almadığını belirtti. Bir kaynak, 14 Haziran’da gerçekleşecek NATO Zirvesi’nde yüz yüze gerçekleşecek Biden-Erdoğan görüşmesi öncesinde gerçekleşecek toplantının ABD’li firmalar ile nabız yoklama niteliği taşıdığını söyledi.

Kaynaklardan biri, “Ankara, yerli ve yabancı katılımcılara Türkiye’nin önemli bir ortak olduğu mesajını vermek istiyor” dedi.

Haberde, görüşmenin gündeminde Türkiye’nin yatırım ortamı ve ekonomik görünümünün yer alacağı belirtildi. Buna göre, toplantıda bir konuşma yapacak olan Erdoğan daha sonra şirketlerden gelecek soruları yanıtlayacak. Konuyla ilgili dördüncü bir kaynak da, katılımcılar arasında Microsoft ve Netflix gibi büyük ABD’li şirketlerin de bulunduğunu söyledi.

ABD Ticaret Odası Sözcüsü e-posta ile yaptığı açıklamada, toplantının özel ve gizli olduğunu belirterek, daha fazla detay paylaşamayacaklarını söyledi. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ve TOBB konuyla ilgili yorum yapmadı. Erdoğan ile ABD Başkanı Biden arasındaki ilk görüşme 23 Nisan’da gerçekleşmişti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada telefon görüşmesinde Erdoğan ve Biden’ın “ikili ilişkilerin stratejik doğası ve karşılıklı çıkar ilişkileri temelinde işbirliğinin genişletilmesi amacıyla birlikte çalışmanın önemi hususlarında mutabık kaldığı’ belirtilmişti.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 25.05.2021 13:54
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol